Jak předejít zasekávání zámků v zimě?

  g+   sdílet  

lock-winter

Už se Vám někdy stalo, že se Vám klíč v zámku zasekával a odemknout šlo jen ztěžka? Nebo že Vám zamrznul zámek u auta? Toto jsou běžné problémy, které zvlášť teď v zimě znepříjemňují život mnoha lidem.

Teploty kolem bodu mrazu, sníh a déšť dávají zámkům pořádně zabrat. U zámků umístěných venku a zvláště autozámků se snadno může stát, že zámek kvůli vodě a nízkým teplotám zkrátka zamrzne. Nepříznivé a vlhké počasí ale působí také třeba na zámky vstupních dveří domů. Všechny venkovní zámky jsou navíc také celoročně vystaveny prachu a dalším nečistotám, které zámek postupně zanášejí, ten se stále obtížněji odemyká a časem se může i úplně zaseknout.

winter-street

Těmto nepříjemnostem přitom můžete snadno předejít. Všechny zámky, a zvláště ty, které jsou vystavené nečistotám a vlivům počasí, je vhodné 1-2x ročně ošetřit mazadlem. Kvalitní mazadlo vytvoří na povrchu součástek zamykacího mechanismu tenkou vrstvu, která nejen snižuje tření a chrání před reznutím, ale také odpuzuje nečistoty a zabraňuje zamrzání. Zámek se Vám tak bude snadno odemykat po celý rok a sníh ani mráz Vás už nezaskočí.

Pro ošetřování zámků vybírejte mazadla, která jsou k tomuto účelu určena. Doporučujeme například mazadlo STAR na zámky a zamykací vložky, které navíc můžete použít i k rozmrazení zamrzlých zámků.

Sháníte mazadlo, nebo potřebujete vyčistit nebo opravit zaseklý zámek? Zastavte se v KLÍČOVÉM CENTRU, u specialistů na zámky a zabezpečení. Mazadlo si můžete objednat také z e-shopu.

  g+   sdílet