Inteligentní klika pro bezpečný vstup do domu

  g+   sdílet  

Zamykat nebo nezamykat? To je otázka, kterou řeší většina bytových domů. Vstupní dveře do domu je potřeba mít zamčené, aby se dovnitř nedostaly cizí osoby a zabránilo se vykrádání bytů, řádění vandalů nebo přespávání bezdomovců ve společných prostorách domu. Při zamčených dveřích je ale vstup do domu nepohodlný, při každém návratu domů je potřeba odemykat, a především je nutné vyřešit možnost snadné evakuace v případě požáru nebo jiné nenadálé události.

inteligentni-klika

Existuje však řada možností, jak uvedené problémy jednoduše vyřešit. Patří k nim mimo jiné instalace elektronického přístupového systému, jako je například Inteligentní klika, v kombinaci se samozamykacím panikovým zámkem. Inteligentní klika je elektromechanické dveřní kování od německého výrobce CES, které nahradí stávající mechanické kování bez potřeby jakýchkoliv stavebních úprav, zásahů do dveří nebo rozvodů kabeláží. K odemykání pak lze namísto klasických klíčů používat čipy umístěné v přívěšku na klíče, kartě, náramku nebo třeba malé nálepce na mobil, které pro umožnění vstupu stačí přiblížit ke čtecí zóně v kování. Možné je i kombinovat čip s klasickým klíčem, kdy čip v hlavě klíče ovládá Inteligentní kliku na vstupních dveřích do domu, zatímco klíč odemyká mechanickou vložku ve dveřích do bytu.

Inteligentní klika se standardně montuje spolu se samozamykacím panikovým zámkem, který dveře při každém zavření automaticky zamkne. Díky panikové funkci lze však dveře z vnitřní strany kdykoliv odemknout a otevřít pouhým stisknutím kliky. Zámek je tak ideální právě pro vstupy do bytových domů, kde řeší časté sousedské konflikty ohledně zamykání vchodových dveří, avšak zároveň splňuje současné bezpečnostní normy a umožňuje bezproblémovou evakuaci objektu bez použití čipu či klíče.

Stejně jako podobné elektronické přístupové systémy, Inteligentní klika zajistí vstup do domu pouze oprávněným osobám. Přístupová práva lze kdykoliv udělit (například novým nájemníkům) nebo naopak ihned zrušit, třeba i při ztrátě čipu. Neriskujete tak neoprávněný vstup cizích osob, ale zároveň odpadá nutnost výměny zámku a výroby nových klíčů všem obyvatelům domu, což je obvykle dost nákladné.

ils

Systém je vysoce bezpečný po elektronické i mechanické stránce. Čipy mají 100 % ochranu proti neoprávněnému kopírování a samotné kování je vyrobeno z masivní nerezové oceli, která odolá nešetrnému zacházení, vandalům, zlodějům i vlivům počasí.

Potřebujete vyřešit zabezpečení vstupních dveří do Vašeho domu? Kontaktujte KLÍČOVÉ CENTRUM pro obhlídku objektu a konzultaci. Doporučíme Vám optimální řešení, zajistíme odbornou montáž, zaškolení v používání i veškerý servis.

 

 

  g+   sdílet