Situace: Požár s RTLS

  g+   sdílet  

3.6.2013 jste měli možnost přečíst si na našich stránkách o RTLS – systémech lokalizace v reálném čase. Firma d-Health chápe vaše obavy o soukromí, stejně jako naše redakce. Z tohoto důvodu si zde dovolujeme uvést několik nesporných výhod RTLS.

Je pravda, že splnění obecných zabezpečovacích a požárních předpisů je možné i bez zavedení RTLS. Tento systém ale díky svým mnoha nesporným výhodám tyto standardní situace ulehčuje a nabízí řešení běžnými prostředky nedosažitelné.

rtls_hopital01

Pokud osoba napojená na RTLS zpozoruje požár nebo jiné nebezpečí, může dát okamžitě vědět centrále stisknutím jediného tlačítka. Okamžitě se zobrazí její poloha a přesný čas, kdy bylo nebezpečí zpozorováno. Okamžitě je upozorněno nejbližší okolí (rádius je nastavitelný, místnost, okruh 100 m…) a to stále bez zásahu další osoby. Centrála má okamžitý přehled o aktuálním počtu a poloze všech osob v ohrožené oblasti, navíc se jí zobrazí informace o vybraných, potenciálně nebezpečných látkách v okolí (tlakové lahve, nádoby s výbušnými nebo hořlavými látkami apod.).

Systém elektronické požární signalizace je dále schopen předat informaci o požárním nebezpečí lokalizačnímu systému, který dále postupuje dle přednastavených rutin, přičemž data ze systému mohou být získána i vzdáleně, například na základě autorizovaného požadavku HZS nebo ZZS.

Možná si teď říkáte, že tohle sice zní hezky, ale stroj je stroj a ten potřebuje ke správnému fungování elektřinu. Máte pravdu, ale RTLS je díky svému jedinečnému zpracování schopen fungovat až 4 hodiny poté, co elektřina „vypadne“.

Takže RTLS ano, nebo ne? Je to jen na Vás… Pokud byste měli dotazy nebo připomínky k novému systému, kontaktujte distributora RTLS v ČR, společnost d-Health

  g+   sdílet