Víte, jak byste měli zabezpečit svůj byt před odjezdem na dovolenou?

  g+   sdílet  

Zlodějíček VMIlogo exeo

Před odjezdem na letní dovolenou, kdy je kriminalita na svém vrcholu, lidé často myslí jen na to, co si vezmou s sebou, ale na to, co tu nechávají, myslí až na poslední chvíli a řeší to nákupem nějakého jednoduchého alarmu pro zabezpečení svého domu nebo bytu.

Zeptali jsme se proto odborníka s dlouholetými zkušenostmi ze společnosti zabývající se vývojem a výrobou technologií pro ochranu majetku a osob.

Řešíte zabezpečení na poslední chvíli a chcete si ho namontovat sami?

V dnešní době se na trhu vyskytuje řada takzvaných GSM Alarmů. Jedná se o bezdrátovou sadu pohybových detektorů, řídící jednotky s GSM modulem a ovládacích klíčenek. Často je centrální jednotka přímo součástí ovládací klávesnice, což není příliš šťastné řešení, protože pak je centrální jednotka, která je nejdůležitějším článkem velmi jednoduše vystavena k destrukci případným pachatelem. Skrytou centrální jednotku jednoduše před opuštěním objektu zapnete klíčenkou a kdyby došlo k nevítané návštěvě, budete informováni voláním nebo SMSkou. Instalace je otázkou několika minut, spočívá v umístění bezdrátových pohybových čidel a zapojením řídící jednotky se SIM kartou do zásuvky. Díky SIM kartě zařízení nevyžaduje žádné další připojování ani pevnou linku. Co se týče nastavení Alarmu to u kvalitního zařízení provedete jednoduše z počítače.

Co je dobré vědět při koupi podobného zařízení?

Chtějte český výrobek!

Především je třeba si uvědomit, že takový GSM Alarm, aby splnil své poslání, musí být vždy připraven hlídat a být plně funkční! Právě proto si kvalitní alarmy vše sami hlídají a pravidelně vás informují o tom, že je vše v pořádku a že všechny bezdrátové komponenty komunikují. Například na vybitou baterii v čidle vás upozorní SMSkou.

Je jasné, že každý si vybere GSM Alarm dle svých finančních možností, ale sáhnout po tom úplně nejlevnějším zařízení je často škoda, protože jen o něco málo dražší zařízení může být kvalitou, schopnostmi a možnostmi na mnohem vyšší úrovni.

Asijským zařízením se raději vyhněte úplně, jejich výrobcům totiž nejde o nic jiného, než o to, aby se něco prodávalo a kvalita, schopnosti zařízení a základní funkce je vůbec nezajímají. To je bohužel tvrdá realita. Krásným příkladem je to, že u většiny asijských GSM alarmů se uživatel ani nedozví, že v čidle došla baterka a tím je zařízení vlastně úplně vyřazeno z provozu, přestože při zapínání se tváří že vše funguje! Některé se v návodu honosí hlídáním baterie v čidle, ale jen tím že se rozsvítí malá kontrolka, které si samozřejmě nikdo nevšimne, navíc ta kontrolka „do vysaje“ baterii úplně. Takhle opravdu kvalitní zařízení nevypadá. Pár pravd o Alarmech na trhu naleznete zde.

Navíc v Čechách je několik firem, jež se vývojem a výrobou podobných zařízení zabývají a myslí to s jejich kvalitou a možnostmi vážně.

Je lepší si koupit GSM alarm v kamenném obchodě nebo na eshopu ?

V dnešní době bych problém nákupu v eshopu neviděl, nejdůležitější však je ověřit si fundovanost firmy. Pokud se jedná o eshop, který vám nabízí všechno možné tak nepočítejte moc s tím, že vám bude schopen na dálku poradit při uvádění GSM Alarmu do provozu.

Další hodnotné informace o GSM zařízeních naleznete zde.

  g+   sdílet