Úspěšná dopravně-bezpečnostní akce projektu Goodyear Bezpečná školka

  g+   sdílet  

Goodyear Bezpečná školka - road show v Třebíči 1

V silničním provozu hrozí dětem velké nebezpečí, protože neznají dopravní předpisy a pravidla. Prevence a osvěta pomocí dopravní výchovy zacílené na předškolní děti můžou účinně řešit celou řadu příčin dopravních nehod. Proto letos projekt Goodyear Bezpečná školka navštívil čtyři vybraná města v České republice a dvě místa na Slovensku s dopravně-bezpečnostní road show. Projekt Goodyear Bezpečná školka se již od roku 2008 zaměřuje právě na děti v mateřských školách. Letošní akce, která se uskutečnila v Děčíně, Třebíči, Liberci, Praze, u Tekovských Nemců a v Bratislavě, vzbudila velmi pozitivní ohlas nejen u dětí, ale i u pedagogů a široké veřejnosti.

Jednotlivé zastávky letošní road show projektu Bezpečná školka měly společný úkol – předat dětem a široké veřejnosti důležité informace o bezpečnosti v dopravě. Všichni účastníci dopravně-bezpečnostní akce dostali reflexní přívěsky a náramky, které významným způsobem zvyšují viditelnost a tím pádem bezpečnost chodců a cyklistů v silničním provozu. Chodce s reflexním prvkem totiž řidič vidí na vzdálenost až 200 metrů.

„Bezpečnost silničního provozu v České republice, stejně jako ve všech ostatních zemích, považuje značka Goodyear tradičně za jednu ze svých vrcholných priorit. Jednou z jejích aktivit je projekt Goodyear Bezpečná školka, který již devátým rokem podporuje dopravní výchovu nejmladších účastníků dopravního provozu. Dopravní výchova je velmi důležitá a formát road show se setkal v minulých letech s velmi pozitivním ohlasem z řad pedagogů, dětí i široké veřejnosti. Proto jsme s projektem Goodyear Bezpečná školka i letos navštívili další města v České republice a dokonce i na Slovensku,“ říká Vojtěch Gurin, Consumer Marketing Coordinator CZ/SK ve společnosti Goodyear Dunlop Tires.

Letošní první zastávkou Bezpečné školky byl Dopravní den v Děčíně, kde se děti z mateřských škol dozvěděly o správném poutání v autosedačce a o důležitosti reflexních prvků. Dalšími zastávkami bylo město Třebíč a Liberec, kde projekt Goodyear Bezpečná školka spolu s Týmem silniční bezpečnosti upozorňovaly širokou veřejnost na další důležité prvky bezpečného pohybu v silniční dopravě. Poslední zastávku v České republice byla akce v nákupním centru Eden v rámci výstavy Mega Bloks. Bezpečná školka zde rozdávala reflexní pásky, přívěsky, magnetky a další informace o viditelnosti a bezpečnosti na silnici.

Na Slovensku se Bezpečná školka připojila k důležité akci Den bezpečnosti PR1BINA na odpočívadle Tekovské Nemce. Druhou zastávkou byla celosvětově velmi úspěšná výstava Kocky na cestách.

  g+   sdílet