Před dovolenou zabezpečte domácnost před nezvanými hosty

  g+   sdílet  

Abyste se po návratu z dovolené nesetkali s nepříjemným překvapením v podobě vykradené domácnosti, přinášíme Vám dnes pět tipů, jak svůj dům nebo byt účinně zabezpečit před zloději.

1138-3332ZA-PZ72-F1-Motiv2

alarm-app

  1. Bezpečnostní vložka a kování na dveřích. Nejčastějším místem, kudy zloději do objektu vnikají, jsou přirozeně dveře. Proto se především včas ujistěte, že máte ve dveřích namontovanou bezpečnostní zamykací vložku. Levné vložky bez bezpečnostní certifikace zvládne překonat i nezkušený zloděj. Na dveřích byste také měli mít nainstalované bezpečnostní kování, nejlépe s bezpečnostním překrytem vložky.
  2. Ujistěte se, že víte, kdo má Vaše klíče. Klíče vždy dávejte a půjčujte pouze lidem, na které se můžete spolehnout. Pokud si nejste jistí, kdo má Vaše klíče, ihned vyměňte zamykací vložku. Delší nepřítomnost doma je ideální příležitostí pro nezvaného hosta.
  3. Zavřete okna. Při odjezdu nenechávejte okna otevřená na ventilaci. Zloději je snadno otevřou.
  4. Zabezpečte okna. Ani zavřené okno není pro zloděje žádnou překážkou – lze jej otevřít během pár sekund. Pořiďte si proto na okna i balkonové dveře zamykací kliky, případně okenní zámky nebo alarmy.
  5. Elektronické zabezpečení pro větší jistotu. Malé kamerové a alarmové systémy vytvořené na míru jsou dnes již cenově dostupné pro všechny a výrazně zvýší bezpečnost Vaší domácnosti. Hlasitý alarm zloději neumožní nerušeně překonat mechanické zabezpečení, zatímco díky kamerám budete moci odkudkoliv na světě zkontrolovat, co se právě děje u Vás doma. Kamerové i alarmové systémy Vám navíc při jakémkoliv pokusu o vloupání pošlou upozornění SMS nebo e-mailem.

Zastavte se v KLÍČOVÉM CENTRU a přijďte se poradit, jak účinně zabezpečit svou domácnost!

 

 

  g+   sdílet