Nový tag EKAHAU L4

  g+   sdílet  

Společnost Ekahau přináší zajímavé řešení pro zabezpečení ochrany notebooků, tabletů či PC proti zneužití při krádeži.

Nový tag EKAHAU L4 , navržený speciálně pro sledování počítače, rozšiřuje produkty Ekahau Wi-Fi RTLS i o řešení, které díky sledování polohy v reálném čase přispěje k zabezpečení dat, zejména v přenosných zařízeních.

Reston, USA, 10.7.2012. Ekahau Inc, celosvětový lídr v oblasti vysoce výkonných RTLS systémů (lokalizace v reálném čase na bázi Wi-Fi), dnes oznámila spuštění výroby svého nového Wi-Fi tagu- Ekahau L4. Tag L4 je zasouvací karta, určená pro Express Card slot. Tag spolupracuje se systémem Ekahau RTLS, který sleduje a řídí tagy kdekoli v areálu, který je pokryt Wi-Fi. L4 má vestavěný pohybový senzor pro detekci pohybu a řídící komunikační jednotku. Tím, že zná polohu a stav, Ekahau RTLS systém sám upozorní uživatele, pokud notebook, tablet či počítač opustí vymezený prostor či je s ním manipulováno, přestože je to zakázáno. Tag také sám detekuje, zda je odstraněn z notebooku, jeho programovatelný SOC (systém na čipu) design pak umožňuje, že tag může být nakonfigurován dle přesných požadavků uživatele.

L4 tagy jsou podporovány všemi hlavními značkami výrobců Wi-Fi sítí bez nutnosti jakýchkoli doplňkových snímačů či senzorů.

L4 doplňuje rozsáhlé portfolio Ekahau Wi-Fi tagů, které jsou navrženy tak, aby firemním zákazníkům umožnili detailní pohled na umístění a stavu majetku a osob. „Naši zákazníci, zejména v oblasti zdravotnictví a státní správy, požadovali takový produkt, který bude speciálně určený pro přenosné počítače. L4 poskytuje další vrstvu fyzické ochrany – ve zpracování a provedení, které je transparentní pro koncového uživatele a bez dalších požadavků na správce IT systémů.“, řekl Tuomo Rutanen, výkonný viceprezident pro prodej a marketing společnosti Ekahau. „Zatímco ceny mobilních počítačů klesají, rostou požadavky na ochranu dat prostřednictvím zákonů, jako je HIPAA a HiTech, jakož i vnitřních firemních či vládních politik. “

L4 lze jednoduše vložit do slotu ExpressCard a je aktivována stiskem několika kláves. L4 může být naprogramován tak, aby se zprávy předávaly v pevném časovém intervalu, či pomocí interního detektoru pohybu, se posílají v okamžiku pohybu zařízení. L4 má vnitřní dobíjecí baterie, která se dobíjí ze slotu Express Card notebooku. V případě, že je notebook vypnutý nebo baterie v notebooku je již vyčerpána, bude L4 běžet několik týdnů na svých bateriích. L4 však také zjistí a ohlásí stav napájení hostitelského notebooku.

L4 je již v prodeji. V případě zájmu o více informací či o cenové podmínky se obraťte na naše obchodní oddělení.

  g+   sdílet