Úspěšný 4. ročník PRAGUE FIRE & SECURITY DAYS 2012 se uskutečnil v pražských Letňanech

  g+   sdílet  

Úspěšný čtvrtý ročník slaví prestižní veletrh nejnovějších trendů a technologií v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb – FSDays 2012 (Prague Fire & Security Days 2012), který se poprvé uskutečnil v letňanském výstavním areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 18. – 22. září.

Termínovým a prostorovým souběhem s nejvýznamnějším stavebním veletrhem v České republice FOR ARCH a současně probíhajícími veletrhy FOR ELEKTRO, FOR THERM, Bazény & Sauny, SPA a FOR WASTE, se veletrh FSDays stal součástí podzimních stavebních veletrhů.  „Propojení FSDays s veletrhem FOR ARCH a dalšími souběžně probíhajícími veletrhy přineslo FSDays širší cílovou skupinu návštěvníků, především z oborů stavebnictví – projektanti, architekti, stavební společnosti, development ve vztahu ke komplexní ochraně budov a objektů a prezentujícím se společnostem nové obchodní příležitosti,“ říká Aleš Beneš, ředitel společnosti Mascotte s.r.o., organizátora FSDays. Pozitivně tuto změnu, stejně tak jako atraktivní umístění výběrové přehlídky FSDays v rámci celého komplexu odborných stavebních veletrhů, hodnotí také sami vystavovatelé a návštěvníci.

Úlohou FSDays 2012 bylo seznámit s nejnovějšími trendy, postupy a systémy pro zabezpečení, ostrahu a ochranu budov a objektů, systémy pro inteligentní budovy a integrované systémy budov, ochranu dat a informací, možnostmi a novinkami pro zvýšení bezpečnosti v silniční, železniční, letecké dopravě, ale i protipožární ochranu a záchranářství. Nejžhavější novinky a zajímavosti pro obory FIRE & SECURITY, IT PROTECTION, SAFE TRAFFIC a RESCUE PRAGUE, představilo více než 30 významných společností z oboru.

Všechny současně probíhající veletrhy shlédlo celkem 69 357 návštěvníků, z toho pozvaní hosté, novináři, účastníci konferencí FSDays 2012 se zájmem o současné trendy a technologie nejen z oborů stavebnictví, ale především z oborů protipožární a bezpečnostní techniky v celkovém počtu 2.365 osob. Návštěvníky komplexu veletrhů zaujaly expozice vystavovatelů na čisté výstavní ploše 18 325 m2 (hrubá výstavní plocha je 36 tisíc m2!) a také atraktivní doprovodný program.

Pořadatelé veletrhu FSDays 2012 připravili spolu s odbornými partnery velmi zajímavé odborné konference, letos poprvé i s mezinárodní účastí, na témata – GAILEO pro bezpečnější dopravu, Bezpečí inteligentních budov a domácností a Požární ochrana datových center z pohledu technologií a legislativy. Součástí oficiálního, odborného programu FSDays 2012 byly také konference pořádané Ministerstvem dopravy ČR a Certifikačním institutem.

Záštitu FSDays 2012 poskytla řada významných organizací a institucí, jakými jsou Ministerstvo vnitra ČR, Hlavní město Praha, Ministerstvo dopravy ČR a Národní bezpečnostní úřad. Odbornými partnery, kteří spolupracovali i na přípravách celé akce, jsou ASIS International ČR, Cech EPS ČR, ORSEC, Orange Group, Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, Městská policie Praha a Sdružení hasičů Čech, Moravy
a Slezska.

Již nyní začíná organizátor, společnost Mascotte s.r.o. spolu s odbornými partnery, připravovat další ročník bezpečnostního veletrhu, který se uskuteční v září 2013.

  g+   sdílet