BEZPEČNĚ NA CESTY S AUTEM V TOP STAVU!

  g+   sdílet  

uamk

 

Příprava na dlouhou cestu za sluncem znamená nejen dlouhé balení a cestovní horečku. Vy si jedete oddechnout, ale vaše auto podstoupí zatěžkávací zkoušku. Je proto nezbytné věnovat vašemu plechovému miláčkovi pozornost a nezapomenout na kontrolu technického stavu.

Kontrola klimatizace

Leckdy může posádku při zapnutí klimatizace zaskočit nepříjemný zápach a útok jednoho alergenu za druhým. Pokud je totiž klimatizační a filtrační systém ve voze neudržovaný, spolu s ochlazeným vzduchem do kabiny proudí i plísně a bakterie. Pro eliminaci zdravotních rizik zajděte do servisu a nechte si klimatizaci zkontrolovat.

Prověření brzd

Jízda s plně naloženým autem je extrémně náročná pro celou brzdovou soustavu. V okamžiku brzdění musíte mít vše pod kontrolou a to je možné pouze s brzdami v perfektním stavu. Tady je nejlepší volbou návštěva servisu a prověrka všech brzdových komponentů.

Pár hodin do odjezdu

Před odjezdem zkontrolujte tlak v pneumatikách. Nezapomeňte, že pojedete naloženi, takže budete muset kola nafouknout na větší tlak než obvykle. Správně nahuštěná pneumatika snižuje spotřebu a má vliv na jízdní vlastnosti. Celkový stav provozních kapalin je stejně důležitý – doplňte kapaliny do optimálního stavu.

Co vzít s sebou:

minimálně jeden litr motorového oleje

směs do ostřikovačů

povinnou výbavu vozu podle požadavek jednotlivých zemí

destilovanou vodu

servisní balíček (hever, šroubovák, rukavice…)

Nedělejte si starosti a spolehněte se na síť Auto Kelly Autoservis, kde vám zajistíme odbornou péči pro váš vůz. Perfektně vás připravíme na jakoukoliv cestu a vybavíme vším potřebným. Za prohlídku před dovolenou zaplatíte pouze několik stovek korun, co za bezstarostnou jízdu určitě stojí. Nejbližší autoservis naleznete na  www.autokellyautoservis.cz

Pro příjemnou a komfortní cestu je vám navíc k dispozici široká nabídka autodoplňků a autopotřeb na 66 pobočkách Auto Kelly a v e-shopu na www.autokelly.cz.

Zdroj ve spolupráci ÚAMK.cz

  g+   sdílet