Jaký je rozdíl mezi trezorem a sejfem?

  g+   sdílet  

trezory  do zdi II

Poměrně častá otázka je, jaký je rozdíl mezi sejfem a trezorem?

Sejf  je jednoplášťová nebo dvouplášťová bezpečnostní schránka, kterou lze umístit či postavit do jakéhokoliv prostoru. Možné je také ukotvení k podlaze či ke zdi. Případně lze sejf při rekonstrukci vašeho bytu či domu přímo zabetonovat do zdi. Sejfy jsou vhodné nejen do bytů, domů, ale i do automobilů, karavanů i lodí pro ochranu hotovostí a Vašich osobních dokladů na cestách. Rozdíl mezi trezorem a sejfem je ten, že sejfy nejsou oproti trezorům certifikovány. U našich sejfů se používá stejných zámků jako u trezorů.

Trezor je certifikován dle normy ČSN EN 1143-1 akreditovanými certifikačními kancelářemi. Všechny typy našich trezorů splňují požadovaná kritéria a jsou zařazeny do příslušných bezpečnostních tříd. Trezory  mohou být postaveny do prostoru s možností ukotvení k podlaze či ke stěně. Mohou být také zabetonovány do zdi. Trezor doporučujeme všude tam, kde požadujete pojištění hotovostí a cenin uložených uvnitř trezoru u pojišťovny. Vždy doporučujeme projednat s pojišťovnou své požadavky na uložení výše hotovostí a cenin.

sejfy do zdi I

Zámková část trezoru i sejfu může být upravena dle požadavku jednotlivce. Používáme trezorové zámky klíčové na trezorový motýlkový klíč, kódové zámky mechanické a kódové zámky elektronické. Pokud požadujete trezor či sejf na trezorový zámek klíčový je dodáván vždy se dvěma klíči. Na požádání můžeme klíče přidělat v počtu, který požadujete. Pokud potřebujete více trezorů či sejfů jsme schopni Vám tyto zámky sjednotit na stejný klíč. Více na www.ceske-trezory.cz

Pokud nemáte zkušenosti a nevíte si rady výběrem, rádi vám poradíme na naší prodejně Koněvova 223, Praha 3 – Jarov, vaše EPI-TREZORY s.r.o.

  g+   sdílet