Průzkum mezi pachateli trestných činů

  g+   sdílet  

šťastný foto

Na konci roku 2012 se v České republice uskutečnil unikátní výzkum s cílem zjistit nejnovější trendy ve vloupání. Společnost Jablotron, přední expert na zabezpečovací systémy provedla tento unikátní průzkum mezi českými vězni odsouzenými za vloupání a krádeže. Firma zjišťovala, jaké zabezpečení je podle nich nejlepší, co je přiláká do domácnosti a jakých chyb se lidé nejčastěji dopouštějí. 

82% pachatelů tvrdí, že průměrně zabezpečený byt otevřou do pěti minut a Češi jim to ještě ulehčují. Přes 80% oslovených pachatelů se do domu dostalo otevřeným nebo špatně zajištěným oknem.

„Špatně zabezpečené okno je obecně nejčastější chyba“ tvrdí pachatelé. Tři čtvrtiny lupičů právě okno považují za nejjistější cestu do domu. Krom oken zloději považují za snadnou vstupní cestu ještě sklep, nebo například garáž. Obecně „neoblíbené“ jsou přední dveře, nebo třeba střecha.

Těmto nepříjemnostem se dá předcházet například instalací kvalitního zabezpečovacího zařízení, což může být instalace bezpečnostního skla v okně, alarm, nebo ideálně napojení domu na pult centrální ochrany. Autorizovaným distributorem kvalitních zabezpečovacích systémů firmy JABLOTRON je firma CT Servis – Jiří Šťastný.

  g+   sdílet