Už přišel čas proč zvolit šifrovaný telefon?

  g+   sdílet  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jestli pracujete s cennými a citlivými informacemi, pak už jste asi slyšeli o šifrovacím telefonu. Co umí, kolik se jich u nás prodává a používá? Bezpečnostním firmám, které nabízejí ochranu proti sledování, rostou díky politickým kauzám z posledních let objednávky o desítky procent. Poptávka je jak po systémech chránících před odposlechy telefonů, tak po hledání štěnic v kancelářích. Klienti se hlásí ze soukromé i veřejné sféry.

Důvody, proč používat šifrovací technologie:

Utajení informací

V současné době, kdy se mobilní telefon stal nedílnou součástí našeho života se zároveň staráme o to, že existuje databáze ve kterých buňkách jsme se v určitém čase pohybovali, komu jsme volali nebo komu jsme psali. Pokud bude prováděn i odposlech, bude existovat i databáze, co jsme komu říkali a co jsme komu psali. V případě používání šifrovacího systému Cryptosmart bude možné pouze zjistit, že z daného mobilního telefonu odcházejí a přicházejí data z jedné IP adresy.

Výrazná úspora času

Bezpečné šifrované volání je alternativou osobní schůzky. Příklad dvou obchodních partnerů jeden z Prahy druhý z Brna. Jeden telefonát ušetří min. 3hod a to v případě že se potkají na půl cesty. V některých případech může být úspora jenom díky tomuto faktoru 10-15tis Kč za 1 podobnou schůzku (čas klíčového manažera 3-5tis hod). Po 5ti schůzkách je investice vrácena a navíc neriskuji ztrátu informací.

Šifrovaný telefon

řeší oba tyto problémy – účinnou ochranu informací a díky tomu i výraznou časovou úsporu. Zejména úspora času a přepravních nákladů ukazuje „viditelnou“ ekonomiku bezpečnostního řešení v úplně jiných dimenzích, než je jen pouhý první pohled na investiční náročnost. Více informací získáte např. ve společnosti Probin.

  g+   sdílet