Doprovodná konference v rámci Pragoalarmu 2013

  g+   sdílet  

prevence kriminality konference pragoalarm

Ve dnech 23. až 25. října 2013 se na pražském Výstavišti v Holešovicích uskuteční jubilejní 20. ročník mezinárodního veletrhu zabezpečení & požární ochrany PRAGOALARM 2013 a 2. ročník veletrhu chytrého bydlení, šetrných budov a Smart technologií PRAGOSMART.

Jako hlavní doprovodná aktivita veletrhu připravují odborníci z Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ), z Ministerstva vnitra a Policie ČR, z Asociace Grémium Alarm, z České asociace bezpečnostních manažerů a z Cechu mechanických zámkových systémů ČR konferenci „Prevence kriminality ve výstavbě“. Jejím obsahem budou odborné prezentace na téma normy prevence kriminality při výstavbě budov a jejich aplikace do běžného života.

Účastníci konference obdrží Sborník technické harmonizace ÚNMZ „Pokyny ke stanovení úrovně zabezpečení objektů a provozoven proti krádežím vloupáním podle evropských norem“. Jde o odborný text, který veřejnost dlouhodobě požaduje pro relevantní orientaci na trhu v oblasti ochrany osob a majetku. Na přípravě publikace se podílelo mnoho odborníků ze státní správy a z odborných asociací či cechů, zastoupených v Poradním sboru pro situační prevenci kriminality Ministerstva vnitra.

Konference se koná dne 23. října 2013 od 10.00 v Parkhotelu Praha, ve Veletržní ulici č. 20, v Praze 7. Pozvánka s dalšími organizačními pokyny je v příloze.

Ministerstvo vnitra a Policie ČR se bude na veletrhu Pragoalarm 2013 opětovně prezentovat spolu s jednotlivými zástupci Cechu mechanických zámkových systémů ve formě otevřeného Poradenského centra pro veřejnost. Základem expozice bude propagace úspěšného společného preventivního projektu „Bezpečná země“.

Informuje: JUDr. Tomáš Koníček z odboru prevence kriminality MV ČR, tel.: 974 833 217, e-mail. tomas.konicek@mvcr.cz.

  g+   sdílet