Dětská elektronika Maxipsa Fíka přichází! Leaderem kolekce je tablet MAXPAD se vzdělávacími aplikacemi

  g+   sdílet  

maxipes hry zachranny kruh

Vzdělávací, zábavná a užitečná elektronika, to je nová kolekce dětské elektroniky Maxipsa Fíka. Jejím posláním je přinést dětem nejen mnoho zábavy, ale také potřebné vzdělání. Výrobková řada je provedena ve veselých barvách a  vyzdobena obrázky z oblíbeného večerníčku Maxipes Fík. Chloubu kolekce představuje zejména MAXPAD, tablet, který je zdarma vybaven placenými vzdělávacími aplikacemi, nejstahovanějšími v kategorii vzdělávacích her. Navíc obsahuje nejrůznější funkce pro rodičovskou správu. O přednostech MAXPADU se přesvědčila i Alice Bendová s dětmi, která jej exkluzivně otestovala.  

Elektronika Maxipsa Fíka zahrnuje televize, tablet, přenosné DVD, MP3 přehrávač, foťák, kapesní hry a létající koráb. „Výrobě této kolekce, která je určená dětem od 3 do 8 let, předcházela řada studií a prověřování požadavků jak dětí, tak i rodičů. Při vývoji jejího vzhledu bylo dbáno zejména na to, aby se finální podoba líbila dětem. Proto byla jako součást designu zvolena pohádka o Maxipsu Fíkovi, která je jedním z nejoblíbenějších večerníčků napříč všemi generacemi. Pohádkové postavy zdobí elektroniku nejen zvenku, ale také uvnitř,“ uvádí marketingová ředitelka značky Lenka Kleinová.

tabletDůležitou podmínkou při vývoji však byla i pohodlnost používání či odolnost vůči rozbití. Požadavky rodičů pak směřovaly zejména k vzdělávací stránce MAXPADU a možnosti jeho efektivní správy. Na všechny tyto nároky bylo při výrobě myšleno a vznikl tak unikátní tablet, který si jistě oblíbí jak děti, tak rodiče. „Musím přiznat, že tablet předčil má očekávání. Zabavit mé děti je někdy opravdu oříšek, ale v tomto případě se to povedlo na sto procent. Vzdělávací aplikace a výuka angličtiny je zcela zabavily. Vůbec neměly pocit, že je někdo něco násilně učí a díky interaktivním hrám si užily i hodně zábavy,“ zhodnocuje tablet herečka Alice Bendová, maminka dvou rozverných dětí.

Ke kolekci se vyjádřila i psycholožka a pedagožka PhDr. Iva Stefanová: „Je jasné, že v současné technické době se naše děti dříve či později s elektronikou setkají. U dětí se bude dovednost ovládání elektroniky již předpokládat jako součást „základní gramotnosti“. Proto je vhodné dítě s elektronikou seznamovat již od malička, ale samozřejmě postupně, v rozumné míře. Dovednost ovládat technické vymoženosti dnešní doby může vést v pozdějším věku ke schopnosti vyhledávat informace, pracovat s nimi a tudíž i k lepšímu uplatnění v pracovním životě.“

Jak již bylo řečeno, vlajkovou lodí této kolekce se stal MAXPAD 7, naučný tablet pro děti s možností rodičovské správy a snadným intuitivním ovládáním. „Jsme hrdi na to, že jsme mohli ve spolupráci se značkou GoGEN vybavit tento unikátní dětský tablet našimi vzdělávacími aplikacemi, které se v současnosti umisťují na prvních místech v žebříčkách nejstahovanějších aplikací v kategorii vzdělávacích her,“ hodnotí spolupráci výkonný manažer asociace Záchranný kruh Lukáš Hutta. Aplikace Dopravní výchova, Malý záchranář a Animovaná první pomoc jsou plné zábavných interaktivních her a testů, díky nimž si dítě hravě osvojí potřebné základy v těchto oblastech. Na jejich vývoji se podílelo mnoho odborníků z řad záchranářů, pedagogů, psychologů, grafiků a animátorů. Kresleným postavičkám v aplikacích propůjčili hlasy sourozenci Gondíkovi, Martin Dejdar a Vladimír Čech.

Tablet obsahuje i výuku angličtiny a možnosti efektivní rodičovské správy. Rodiče mohou stanovit dítěti dobu jeho používání či mu povolit přístup jen k určitým aplikacím. Dospělí jistě ocení i možnost přepnutí mezi dětským a rodičovským módem. Po zapnutí přístroje stačí zadat uživatelem vybrané heslo a během chvilky se model promění na plnohodnotný Android tablet.

„Je důležité, aby se rodiče snažili efektivně rozdělit čas svého dítěte mezi používání elektronických pomůcek a ostatní aktivity, jako jsou například hry s kamarády venku. Proto vidím jako velkou výhodu možnost nastavení doby, po kterou mohou děti MAXPAD používat. Také je potřeba vzít v úvahu, že na psychický vývoj dítěte působí řada vlivů z okolního světa. Proto by rodiče měli zvážit, jaké aplikace, hry či programy dítěti povolí,“ zhodnocuje psycholožka a pedagožka PhDr. Iva Stefanová.

Při příležitosti slavnostního uvedení této kolekce se značka GoGEN rozhodla spolu s herečkou Alicí Bendovou věnovat dva MAXPADY a MAXITELKU jedné z pražských školek, pro které v rámci tiskové konference připravila zábavné dopoledne s Maxipsem Fíkem v dětském koutku na Náměstí Republiky. „Rádi bychom podpořili trend vzdělávání dětí za pomoci tabletů, protože v tomto směru spatřujeme budoucnost a velký potenciál,“ uzavírá Lenka Kleinová, marketingová ředitelka značky.

A jaký názor má na kolekci odborník na elektro z prodejen EURONICS Bohuslav Komín? „Tato kolekce má obrovský potenciál přivlastnit si značnou část trhu dětské elektroniky. Díky důmyslnému propracování a zvážení požadavků rodičů i dětí, vzniklo něco jedinečného. Ceny výrobků jsou přitom velmi příznivé. Na českém trhu se jedná o první takto ucelenou kolekci dětské elektroniky, která v sobě navíc zahrnuje i vzdělávací složku.“ Celá kolekce dětské elektroniky Maxipsa Fíka bude k dostání za výhodné ceny např. na internetových obchodech kasa.cz, eproton.cz, euronics.cz  nebo v síti elektroprodejen Euronics.

  g+   sdílet