Doma jsem v bezpečí

  g+   sdílet  

Riziko vloupání stále stoupá. Za první čtyři měsíce navštívili zloději již 1483 bytů a 2365 domů. Na byty se zloději nejčastěji zaměřují v Praze (v roce 2012 zde bylo vykradeno 1578 bytů), v případě rodinných domů má smutné prvenství Středočeský kraj, kde bylo v minulém roce vykradeno 1340 domů. Co ale proti tomu dělat? Existuje několik jednoduchých pravidel, které když budete dodržovat, Vám pomohou snížit riziko vloupání a zmizení věcí z Vašeho bytu.

Žádné informace na sociálních sítích. Jistě, chcete se pochlubit, že jste se přestěhovali, že jste si koupili nové auto nebo třeba televizi se superplochou obrazovkou, ale opravdu je nutné dávat to na zeď Vašeho Facebooku nebo o tom psát Tweet?

Klíče pod rohožkou v žádném případě. Je to sice pohodlné, ale pokud se náhodou někdo pod vaši rohožku podívá, může Vám byt „vybílit“ prakticky bez námahy, protože ho má naservírovaný na stříbrném podnose.

Vytáhněte rolety. Pokud budete mít zatažené rolety, je to jasné znamení pro zloděje, že nejste doma. Pokud je necháte zatažené několik dní, zatímco jste na dovolené, může se stát, že se vrátíte do prázdného bytu, nebo domu.

Nainstalujte si elektronické „vychytávky“. Můžete investovat pár korun do makety kamery nebo do elektrospínače, nebo můžete koupit rovnou systém, který Vám vydrží po celý život a opravdu něco udělá. Například si můžete nainstalovat bezpečnostní ústřednu, která, pokud se něco stane, okamžitě spustí Vámi přednastavené rutiny.

cambridge

 

Taková ústředna je například systém SmartLiving vyvinutý italskou firmou Inim, který v České republice instaluje firma Cambridge Trading Company Kolín s.r.o.

Systém SmartLiving je výsledkem výzkumu, jehož účelem bylo vytvořit systém s jednoduchou instalací a zároveň srozumitelný pro koncového uživatele. Toho bylo docíleno tím, že byla vytvořena makra, pomocí kterých instalátor jednoduše vytvoří Klávesové zkratky, které přiřadí jednotlivým příkazům. Tyto zkratky mohou být dle potřeby zákazníka přiděleny klávesám, ikonám na dotykovém LCD displeji, čipovým kartám, atd. Klávesové zkratky jsou velmi užitečné pro často používané akce, např. zastřežení nebo odstřežení systému.

cambridge II

 

Systém SmartLiving obsahuje širokou škálu příslušenství, které k němu můžete připojit, například hlasovou desku SmartLogos30M, která umožňuje až 30 minut záznamu, který může být rozdělen až do 400 zpráv. Tyto zprávy mohou být přiděleny jednotlivým částem hlídaného objektu, pokud se jedná o dům, tak např. kuchyni, ložnici, obýváku, garáži, atp. Díky této funkci se ihned dozvíte, kde se vyskytl problém, který spustil poplach. Software SmartLeague nabízí inovativní metodu Text-to-Speech, která umožní pouhým napsáním slova převést tato slova na hlasovou zprávu. Tato metoda eliminuje všechny problémy spojené s normálním nahráváním hlasu. Další funkce, kterou můžete nainstalovat, je například klávesnicový interim. BEZDRÁTOVÉ PERIFÉRIE,GSM  A GPRS KOMUNIKÁTOR.

Systém SmartLiving je velmi jednoduché nainstalovat díky revolučnímu systému svorek. Díky této novince není potřeba instalovat zvlášť moduly pro vstupy a výstupy. Pokud byste se chtěli dozvědět více, kontaktujte firmu Cambridge Trading Company Kolín  s.r.o.

  g+   sdílet