Opatrnost především

  g+   sdílet  

Kdo z nás má zbrojní průkaz, jistě ví, že pokud vlastní dvě a méně zbraní, stačí je mít „vhodně zajištěné“. Ale co když máte děti, kde jsou potom Vaše zbraně dostatečně „vhodně zajištěné“? Položené na skříni? Nebo snad uložené v šuplíku? Ideální způsob, jak skladovat Vaše zbraně, je ve skříni na zbraně, speciálně vyrobené k jejich skladování.

Při výběru skříně na zbraně velmi záleží, co od takovéto skříně čekáte. Jestli chcete mít skříň „jen aby se neřeklo“, nebo jestli chcete kvalitní, robustní skříň, která ochrání Vaše zbraně před zneužitím.

nove trezory zbranova skrin

Pokud chcete skříň „na oko“, máte na výběr z mnoha plechových skříněk, co jich jen na českém trhu najdete. Zde Vás ale musíme upozornit, že se můžete dopustit trestného činu Obecné ohrožení. Předpokládejme, že tento článek čtete, protože chcete dělat věci správně a hlavně bezpečně. V takovém případě pro Vás máme několik rad.

„Držené zbraně kategorie A, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné (dále jen

„přechovávané zbraně“) v počtu do 10 kusů nebo střelivo v počtu do 10 000 nábojů se zabezpečují uložením do uzamykatelné ocelové schránky nebo uzamykatelné ocelové skříně nebo zvláštního uzamčeného zařízení, pokud tato schránka, skříň nebo toto zařízení splňují technické požadavky stanovené prováděcím právním předpisem.“ zák. č. 119/2002 Sb. ust. §58/2.

nove trezory zbranova skrin II

Výše popsaný předpis nám říká, že své zbraně musíte mít nejen pod kontrolou, ale také, že je musíte mít uzamčené v ocelové skříni, opatřené uzamykatelnými dveřmi, která splňuje technické požadavky, uložené právem. Což v praxi znamená, že své zbraně můžete přechovávat v certifikovaných zbraňových  skříních na zbraně. Tečka.  Už vůbec zde nezmiňujeme situaci, kdy přechováváte více než deset zbraní. Na to je potřeba opatřit skříňový trezor – většinou o váze několika set kilogramů, či si zřídit trezorovou místnost, přičemž obě tyto varianty mohou mít poměrně rozsáhlé a náročné požadavky na zřizovatele.

Policie má právo a většinou se tak děje při prolongaci zbrojního průkazu, požadovat doložení adekvátnosti zabezpečení zbraní. Výrazně doporučujeme mít vše v pořádku nejen kvůli nějaké náhodné kontrole od policejního orgánu, ale hlavně kvůli tomu, aby se Vám nebo Vašim blízkým nic nestalo.

Trezorové skříně vysoké kvality s patřičnou certifikací vyrábí a distribuuje firma Nové Trezory. cz

  g+   sdílet