Nebezpečí v podobě architektonických překážek

  g+   sdílet  

Jste bezstarostní a úspěšní, splnili jste si sen a bydlíte v dvoupodlažním domě. Na stáří nemyslíte, proč taky? Bezpochyby však nastane období, kdy bude výstup do prvního patra vaší rezidence více či méně obtížný. Ať už pro vás nebo pro vaše rodiče – seniory. Protože mnozí z vás budou jistě tak zodpovědní, že se pokusí starat o své rodiče v důchodovém věku.

garaventa 1

Pokud si do patrového domu nebo rezidence nastěhujete staré či nemohoucí rodiče, náhle objevíte spoustu architektonických překážet a skrytých nebezpečí. Omezení pohyblivosti s přibývajícím věkem je velmi obvyklým jevem, proto i běžná chůze po schodech se stává náročnou s hrozícím rizikem pádů a následných zranění. Bohužel pro starého člověka mohou mít i menší pády a úrazy fatální následky!

Naštěstí na trhu existují mnohé způsoby, které vám pomohou překonávat architektonické překážky, jakými jsou nejčastěji schody. Nejjednodušší způsob, který usnadní výstup po schodech do patra, jsou tzv. schodišťové sedačky.

garaventa 2

Všeobecně jsou schodišťové sedačky jedním z nejoblíbenějších druhů domácích výtahů, které vás bezpečně a komfortně dopraví do patra bez nutných větších stavebních zásahů. Na trhu existují schodišťové sedačky navržené jak pro přímá schodiště, tak pro schodiště točitá či strmá. Firma zajišťující instalaci zaměří dané schodiště a na míru vyrobí speciální hliníkový profil, po kterém se sedačka pohybuje. Ten poté upevní ke stěně či schodišti a tak je vytvořena dráha pro sedačku.

Thyssen  134

Tělo sedačky je vysoce komfortní, elegantní a je opatřeno bezpečnostními prvky, jako opěrkami na ruce nebo pásy. V případě nebezpečí v podobě překážky na schodišti se celé zařízení ihned zastaví. Schodišťové sedačky fungují díky baterii, která je neustále dobíjena z elektrické sítě. Proto sedačka funguje i v případě výpadku elektrického proudu.

Schodišťové sedačky tohoto typu v ČR prodává a servisuje specializovaná firma Garaventa Lift, která oficiálně zastupuje na českém trhu celosvětového výrobce výtahů a zdvihacích zařízení. Nenechte se tedy omezovat nebo ohrožovat překážkami, s pomocí spolehlivé firmy je snadno překonáte. Díky schodišťovým sedačkám to půjde snadno, bezpečně a elegantně!

  g+   sdílet