Bezdrátové zabezpečení vašeho bytu, domu, chaty, kanceláře nebo prodejny

  g+   sdílet  

Na českém trhu je v nabídce nepřeberné množství různých zabezpečovacích zařízení. Zorientovat se v jejich nabídce však může být pro laika velmi složité. Mnohá zabezpečovací zařízení jsou si totiž vzhledově velmi podobná a prodejci na svých stránkách neuvádí chybějící funkce levnějších zařízení. Proto se dnes podíváme na jeden kvalitní, zákazníky ověřený alarm fungující na principu GSM. 

GSM alarmy jsou výhodným a také často voleným řešením pro zabezpečení bytů, domů či chat. Fungují velmi jednoduše, zároveň však důkladně chrání. Jsou opatřeny senzory různého druhu, které v případě narušení pošlou SMS o této skutečnosti na předem zvolené telefonní číslo resp. telefonní čísla. Z tohoto čísla je také možné alarm na dálku pomocí SMS ovládat. Jedním zástupcem těchto alarmů je také LCD GSM Guard 2.

1

Tento model se prodává ve třech variantách – Basic, Standard a Premium. Všechny varianty mají totožnou centrální jednotku a liší se pouze počtem senzorů. Obecně lze sadu Basic doporučit pro malé byty, kanceláře nebo prodejny. Variantami Standard i Premium již lze zabezpečit domy, chaty i velké byty. Výhodou těchto sad je možnost kdykoliv dokoupit dodatečné senzory.

Model je řešen bezdrátově, instalace alarmu je tedy velmi snadná. Podle instrukcí v návodu pouze rozmístíte senzory po objektu a do centrály vložíte SIM kartu libovolného operátora.

2

Jaké funkce má tento alarm?

Centrální jednotka má podsvícený LCD displej a klávesnici pro snadné ovládání a nastavení. Je možné ji aktivovat a deaktivovat třemi způsoby.

1. Zadáním hesla pomocí klávesnice na centrále

2. Zasláním aktivační SMS pomocí mobilního telefonu

3. Pomocí klíčenek, které jsou součástí balení.

Předností tohoto alarmu je možnost rozdělení chráněné oblasti na zóny. Centrála dokáže monitorovat až 16 samostatných bezpečnostních zón. Díky nim můžete zabezpečení podřídit vašim preferencím. V některých zónách si můžete například navolit částečné zabezpečení, což je velice užitečná funkce pro noční provoz, kdy jste doma, a chcete zabezpečit například jen vchodové dveře a garáž, ale uvnitř domu se chcete pohybovat. V případě požárních senzorů nebo senzorů na únik plynu zase zákazník ocení nepřetržité monitorování. Pokud dojde k rozpoznání požáru či úniku plynu, poplach se spustí i v případě, že je objekt nezajištěn. Zákazník má také možnost nastavit časové zóny, které určí, kdy se centrála sama zajistí a odjistí. Zařízení také disponuje možností nastavení dohledové zóny. Určená zóna pak spustí poplach, pokud v nastaveném čase centrála nezpozoruje žádný pohyb.

Centrála je připravená i na případné výpadky proudu. Nejenže vás o každém výpadku delším než 30 minut informuje, ale díky záložní dobíjecí baterii je schopná být v provozu i bez proudu po dobu 12 hodin. Díky funkci zasílání pravidelných reportů můžete mít zase neustálý přehled o tom, že je centrála v provozu.

Další novou funkcí oproti předešlé generaci LCD GSM Guard jsou dva spínané výstupy. Jeden slouží pro uživatelské sepnutí, které je využitelné třeba pro zapnutí topení pomocí SMS. Druhý spínač se spíná automaticky při spuštění poplachu. Pomocí tohoto výstupu lze například spustit nahrávací zařízení, kamerový systém apod.

Existují způsoby, jak zabezpečení fungující na principu GSM obelstít. Jedním z nich jsou rušičky GSM signálu. Tato centrála má však ochranu proti rušičkám. Pokud dojde ke specifickému zakolísání signálu nebo k jeho ztrátě, spustí poplach.

Senzory

K centrální jednotce LCD GSM Guard 2 lze připojit velká škála senzorů. Již jsme zmínili požárové senzory nebo senzory proti úniku plynu. Můžeme však instalovat také plošná čidla pro ochranu prostorů, kde se pohybují zvířata, sklotříštivá nebo vibrační čidla.

3

Co se stane při narušení zóny?

  1. Čidlo zpozoruje narušení a předá impulz centrální jednotce, ta spustí poplach, zapne sirénu a ihned začne vytáčet zvolená telefonní čísla
  2. Mobilní operátor spojí jednotku s mobilním telefonem uživatele. Uživateli dorazí formou SMS zpráva se zónou, ve které došlo k narušení. Poté centrála zahájí hovor s uživatelem, který díky vestavěnému mikrofonu může poslouchat dění v objektu.
  3. Uživatel může konfigurovat další průběh pomocí SMS
  4. Po přijmutí SMS od uživatele následuje další průběh podle instrukcí v SMS, centrála se tak přepne do hlídaného nebo nehlídaného režimu

V případě poplachu Vám centrála zavolá až na 5 přednastavených čísel a na tři čísla zašle SMS s názvem zóny, ve které došlo k narušení.

Alarm LCD GSM Guard 2 je svými funkcemi jedinečné zařízení ve své cenové kategorii. Jeho pořízením uděláte maximum pro zabezpečení vašeho bytu, domu či chaty. Všechny varianty alarmů, další modely a veškeré příslušenství zakoupíte u oficiálního dovozce do České republiky na stránkách: www.gsm-alarmy.cz.

 

  g+   sdílet