ASSA ABLOY slaví dvacet let a v ČR očekává rekordní růst

  g+   sdílet  

Výroba_Rychnov_nad_Kněžnou_vchod

Praha, 27. 11. 2014 – Jeden z největších výrobců zabezpečovací techniky na světě letos slaví dvacetileté výročí. V České republice sází ASSA ABLOY hlavně na inovace, patenty, široké portfolio výrobků a certifikovaná zámečnictví. Strategie se vyplácí a firma, pod jejíž hlavičkou se vyrábí i zámky známé české značky FAB, už čtyři roky výrazně roste.

Klíče ilustrační

Skandinávská společnost prorazila do České republiky v roce 1997, kdy koupila tradiční českou značku FAB. Hlavním výrobním a vývojovým střediskem se stala její továrna v Rychnově nad Kněžnou. Ročně produkuje na 9 milionů cylindrických vložek, samozamykacích zámků, otvíračů dveří a kování ročně, přičemž 90 % jde na vývoz. Vyrábí se zde však i zámky jiných značek koncernu ASSA ABLOY, např. italský Corbin, dánské RUKO, švédská ASSA, francouzský Vachette či německé IKON.

Montáž_vložky_004

Vývojové centrum pro celou Evropu

Zkušenosti a vysoká profesionalita rychnovského týmu učinily z tohoto závodu hlavní vývojové a výrobní centrum pro celou evropskou část ASSA ABLOY. Probíhá zde prototypování a zkoušení nových technologií, rychnovská prototypová dílna se stala pojmem. „Pochlubit se můžeme velkým množstvím patentově chráněných řešení, jež neustále zvyšují bezpečnostní standardy,“ popisuje ředitel ASSA ABLOY Czech & Slovakia Přemysl Kos. Zatímco před pěti lety bylo z celkového počtu prodaných vložek jen 5 % patentově chráněných, dnes je to již 70 %! „Svědčí to o tom, že naši zákazníci se vzdělávají a rostou s námi, zkrátka dávají přednost kvalitě a moderním technologiím.“

ASSA ABLOY patří i mezi významné zaměstnavatele, ve výrobních závodech a obchodních organizacích v ČR pracuje téměř tisícovka lidí. „Podařilo se nám úspěšné překonat krizi z roku 2009, a nyní, pět let po ní, si troufám říct, že jsme v nejlepší formě, v jaké jsme kdy byli – a to nejen z hlediska hospodářského výsledku, ale i z hlediska produktového portfolia, inovací a firemní kultury,“ hodnotí Přemysl Kos. „Již čtvrtým rokem zaznamenáváme růst, letos očekáváme dokonce dvouciferný.“

Výroba_Rychnov_nad_Kněžnou_001

Budoucnost je v inovaci

A jaké jsou další plány společnosti v České republice? „I nadále se chceme zaměřovat na vývoj a vysokou míru inovace, “ říká Přemysl Kos. Jeho slova potvrzují i současné statistiky – 60 % produktů ASSA ABLOY není starší více než tři roky. „Také chceme pokračovat v budování a podpoře sítě partnerských center,“ doplňuje Kos. Projekt úzké spolupráce s vybranými zámečnictvími nemá v ČR obdoby, ASSA ABLOY je jedinou společností z oboru, která tento koncept nabízí. Jedná se zejména o úzkou spolupráci v oblasti poradenství, servisu a hlavně produktových školení. Servisní partneři FAB jsou jednoduše identifikovatelní i díky sjednocenému designu prodejen.

Společnost ASSA ABLOY vznikla před dvaceti lety, když se švédská ASSA a finská ABLOY rozhodly sloučit své podnikání v oblasti zámků. Od té doby se koncern rozrostl o tisíce procent, zvláště díky akvizicím více než sto padesáti značek z celého světa. Ve více než sedmdesáti zemích zaměstnává ASSA ABLOY 43 tisíc lidí a její celkový prodej dosahuje 48 miliard švédských korun. Dodává prakticky cokoliv, co je potřeba k zabezpečení dveří – od mechanických i digitálních zámků a klíčů přes samozamykací mechanismy a kompletní bezpečnostní dveře až po inteligentní karty a systémy vstupní automatizace.

Zdroj: www.fab.czwww.assaabloy.cz

 

  g+   sdílet