Nový Opel Corsa – bezpečnost na prvním místě

  g+   sdílet  

Ve skvělé kondici: Nový Opel Corsa vytváří nové standardy segmentu malých automobilů

  • Špičková bezpečnost: Moderní asistenční systémy vytvářejí nový standard
  • Výkonný a ekonomický: Nový motor, převodovky i podvozek
  • Špičková konektivita: Corsa integruje smartfon pomocí systémů IntelliLink a MirrorLink
  • Mimořádná přitažlivost: Svěží design s charakteristickými prvky značky Opel 

ASISTENČNÍ SYSTÉMY ŘIDIČE

Prémiový prvek Opel Eye je jedním z nejpokročilejších asistenčních systémů řidiče na trhu.

Systém rozpoznávání dopravních značek rozezná rychlostní omezení a další typy značek.

Opel_Corsa_Traffic_Sign_Assist_944x476_co1525_i01_052

Upozornění opuštění jízdního pruhu zvukově varuje při nenadálém vyjetí z pruhu bez blinkru.

Opel_Corsa_Lane_Departure_Warning_944x476_co1525_i01_092

Systém sledování vzdálenosti od vozidla před vámi vás neustále informuje v případě přiblížení se k vozidlu před vámi.

Opel_Corsa_Following_Distance_Indication_944x476_copi15_t01_527

Systém upozornění čelní srážky upozorňuje na nebezpečí čelní srážky akustickým signálem a ikonou na palubních přístrojích.

Opel_Corsa_Forward_Collision_Alert_944x476_co1525_i01_091

Dálková světla s asistencí detekují vozidla před vámi a automaticky přepínají mezi potkávacími a dálkovými světly (u bi-xenonových světlometů).

Opel_Corsa_High_Beam_Assist_944x476_co1525_e01_089

Systém hlídání mrtvého úhlu zobrazuje upozornění ve zpětném zrcátku, pokud se v mrtvém úhlu řidiče nalézá jiné vozidlo.

Asistenti na palubě: Ultramoderní systémy zvyšují bezpečnost a komfort

„Novým modelem Corsa chceme našim zákazníkům poskytnout pocit z jízdy, jaký nebyl dosud v této automobilové třídě možný,“ říká Dr. Karl-Thomas Neumann. „To je důvod, proč náš bestseller přichází na trh s tolika novými technologiemi.“ Stlačením knoflíku může řidič aktivovat režim City elektrického posilovače řízení. Posilovač výrazně zvýší svůj účinek, což je velmi užitečné při manévrovaní v hustém městském provozu nebo omezených prostorách. Součástí standardní výbavy je i asistenční systém pro rozjezd do svahu Hill Start Assist, který udržuje tlak v brzdové soustavě ještě 2 sekundy po uvolnění pedálu brzdy. To zabrání samovolnému couvnutí vozu při rozjezdu.

Nová Corsa si přináší hned několik asistenčních systémů, ze kterých mnohé nebyly až dosud ve třídě malých automobilů vůbec dostupné. Systém Park Assist identifikuje dostatečně velké parkovací místo a automaticky zaparkuje vozidlo bez toho, aby řidič sám musel otáčet volantem. Systém využívající ultrazvukové senzory proměřuje parkovací místa v podélném i příčném směru, vypočítá trajektorii vozu a samočinně ovládá řízení tak, aby Corsa plynule zacouvala do parkovacího místa. Zařízení Park Assist se vždy kombinuje s asistenčním systémem pro bezpečnou změnu jízdního pruhu Side Blind Spot Alert, který využívá ultrazvukové senzory s dosahem 3 metry po obou stranách vozu. Tyto senzory registrují jiná vozidla nebo předměty v oblasti mrtvých úhlů vnějších zpětných zrcátek. Když se do dosahu senzorů dostane jiné vozidlo, v příslušném vnějším zpětném zrcátku se rozsvítí výstražná LED dioda. Aktivní bezpečnost zvyšuje i kamerový systém Opel Eye druhé generace s funkcí „čtení“ dopravních značek Road Sign Recognition, asistenčním systémem pro udržování jízdního pruhu Lane Departure Warning, asistenčním systémem dálkových světel High Beam Assist nebo monitorováním odstupu od vpředu jedoucích vozidel Following Distance Indication s funkcí varování proti kolizi Forward Collision Warning.

Zdroj: OPEL 

  g+   sdílet