Trendy v oknech a dveřích

  g+   sdílet  

OKNA.EU C

Při příležitosti otevření nových showroomů uspořádala společnost OKNA.EU setkání s médii, na které nechyběla ani redakce portálu Svět v bezpečí. Představeny byly nejen aktuální trendy na trhu otvorových výplní včetně technologie velkoformátových HS portálů, ale byl kladen důraz i na bezpečnost a úspory.    

Nové prémiové showroomy společnosti OKNA.EU umožňují zájemcům z řad architektů i běžných koncových zákazníků, aby si v nich udělali reálnou představu o portfoliu nabízených produktů, jak těch klasických, tak atypických a prémiových, jako jsou moderní posuvné prosklené stěny tzv. HS portály nebo hliníkové vchodové dveře v designovém provedení. Zákazníkům se tak naskýtá možnost nejen fyzicky vidět a porovnat jednotlivé produkty a řešení, ale mohou si zkusit také manipulaci s okny nebo dveřmi před učiněním nákupního rozhodnutí. „Rozhodli jsme vyhovět přání zákazníků a umožnit jim prohlédnout si a hlavně vyzkoušet velkoformátové produkty v reálném provedení. Žijeme v době, kdy pomocí různých programů se dá připravit velmi dobrá vizualizace architektonického návrhu, nicméně pro zákazníka při rozhodování není důležité jen to, jak návrh bude vypadat, ale i možnost vyzkoušet si, jak se například daná posuvná stěna ovládá, nebo jak praktické je bezprahové řešení a právě tuto možnost jim poskytují naše nové showroomy,“ vysvětluje Ing. Jiří Chomát ze společnosti OKNA.EU.

OKNA.EU B

Na setkání byly představeny dva hlavní trendy současnosti, mezi které patří požadavek na maximalizaci tepelné izolace všech konstrukcí obvodových plášťů, střešních konstrukcí a otvorových výplní, jenž je tlačen mimo jiné dotačními programy. Druhým trendem současnosti je výrazně vyšší míra využití architektů při navrhování rodinných domů. Dalším ze zajímavých trendů jsou bezrámová okna, která reflektují snahu o minimalizaci rámových konstrukcí a vyzdvihnutí čistého designu skla. Důležité je zdůraznit, že bezrámová okna jsou v podstatě klasická okna, avšak se skrytým rámem. Rám je možné schovat tak, aby bylo vizuálně vidět jen sklo. Je nutné dodržet všechny oknařské postupy a náležitosti, proto není vhodné vsazovat samotná skla přímo do stavby. Řešení se skrytými rámy jsou vhodná především pro reprezentativní stavby a projekty, které se vymykají stereotypu. Další možností bezrámových konstrukcí jsou celoprosklená rohová řešení.

Co se týče materiálů, pak hliník a dřevohliník je materiál, který je trendem a budoucností otvorových výplní především v moderních stavbách a individuálních projektech s rukopisem architekta. Od zákazníků a architektů stále roste požadavek na geometrickou jednoduchost a rovinnost bez různých záhybů a drážek. Pro moderní domy je hliník nejvhodnějším řešením, protože vyniká vysokou odolností, spolehlivostí a má prakticky neomezenou životnost, což se u některých dřevěných a plastových oken nedá říci. Největší výhodou je, že hliník má výbornou statiku, a proto je ideální pro veškerá velkoformátová řešení, která jsou velmi oblíbená na trhu moderních rodinných domů. Na to se snaží společnost OKNA.EU reagovat, proto je velká část showroomu Praha – Centrum věnována prezentaci HS portálů. HS portál se často využívá u balkónových dveří nebo prosklených stěn vedoucích na zahradu či terasu. Největším lákadlem showroomu je unikátní panoramatická posuvná stěna s elektrickým ovládacím systémem, jež zákazníkovi nabízí nerušené propojení exteriéru s interiérem se zcela skrytými rámy a bezbariérovým přístupem.

OKNA.EU Praha_Centrum

Tématem setkání bylo mimo jiné představení hliníkového rámu splňujícího podmínky pro pasivní domy i v Německu, kde jsou ještě přísnější kritéria než v České republice. Dále zástupci hovořili o plastových, plastohliníkových a dřevohliníkových okenních konstrukcích.

Dva nové prémiové showroomy společnosti OKNA.EU se nacházejí v Říčanech – Modleticích a v Praze. V Říčanech – Modleticích jsou prezentována technicky náročnější řešení, například HS portál v maximálním rozměru a velká část nových výstavních prostor je vyčleněna pro zimní zahrady, zasklené terasy a speciální konstrukce posuvných a skládacích dveří, které jsou pro ně vhodné. V druhém showroomu, pojmenovaném Praha – centrum, je prezentován sortiment HS portálů, prémiové vchodové dveře značky Perito a široká škála dřevohliníkových a hliníkových oken.

OKNA.EU Říčany_Modletice

OKNA.EU

Společnost OKNA.EU nabízí okna plastová, plastohliníková, hliníková, dřevohliníková či okna dřevěná, která jsou vyráběna na nejmodernějších výrobních linkách v České a Slovenské republice. V oblasti okenních a dveřních konstrukcí disponuje 20letou praxí. Nepřekročitelnou podmínkou pro zařazení daného produktu do nabídky společnosti OKNA.EU je vždy prokázaný soulad se zásadami programu „zaručeně kvalitní okna“. 

Více o společnosti na www.okna.eu a www.zarucenekvalitniokna.cz

 

  g+   sdílet