Užijte si dovolenou bez starostí! Před odjezdem nezapomeňte zabezpečit svůj domov

  g+   sdílet  
Vlozka_CES_PSM

Zdroj: KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group

Sezóna dovolených je tady, letní prázdniny se blíží. Kdo by se netěšil, až bude moct hodit za hlavu každodenní stres a starosti a užít si volný čas s rodinou a přáteli? Po návratu z dovolených se však bohužel někteří z nás setkají s nepříjemným překvapením, když najdou svůj byt nebo dům vykradený.

Abyste mohli strávit dovolenou v klidu a bez obav o svůj majetek, nezapomeňte se při přípravě na dovolenou zamyslet také nad zabezpečením svého domu či bytu. Pořízení kvalitního a účinného zabezpečení pro Váš domov je vždy investicí, která se mnohonásobně vyplatí! Na co se tedy zaměřit?

Základem není jen zámek, ale celé dveře!

Když se mluví o zabezpečení domu či bytu, většinu lidí napadne pořídit si kvalitní zámek. To však není vše. Na bezpečnost má vliv nejen zamykací vložka, ale také použité dveřní kování a samozřejmě i samotné dveře. Nevíte, co si pořídit? Nabízíme Vám pět tipů, které Vám usnadní rozhodování:

1. Bezpečnostní cylindrická vložka. Vyzkoušejte kvalitní zamykací vložky od německého výrobce CES. Můžete si pořídit například patentované cylindrické vložky 4. bezpečnostní třídy CES PSM a nebo variantu s důlkovými klíči CES WSM. Vložky jsou odolné proti odvrtání, vyplanžetování i bumpingu a zajistí Vám tak zvýšenou ochranu proti zlodějům.

2. Bezpečnostní kování. Celkové zabezpečení dveří můžete zvýšit také pořízením kvalitního bezpečnostního kování. Příkladem vhodného dveřního kování může být HOPPE Marseille, které splňuje požadavky 3. bezpečnostní třídy a má i překrytí cylindrické vložky. Navíc je jeho montáž velmi snadná díky speciálnímu patentovanému systému Quick-Fit.

Marseille

3. Přídavný zámek. Dalšího zvýšení bezpečnosti vstupu do Vašeho bytu či domu může být dosaženo nainstalováním přídavného zámku. Spolehlivým a zároveň cenově dostupným řešením mohou být přídavné zámky STAR.

zamek_star

V neposlední řadě je nezbytné mít kvalitní a bezpečné vstupní dveře a to včetně zárubní. Podle normy ČSN každé vchodové dveře musejí být protipožární a takovéto dveře jsou z hlediska bezpečnosti již dostačující (např. díky tvrdé protipožární vložce je nelze snadno prokopnout apod.).

4. Závora. Pokud chcete ještě zvýšit bezpečnost svých vstupních dveří, uvažujte o pořízení závory. Celoplošná závora STAR BD3 zvýší bezpečnost protipožárních dveří, ale dokáže zabezpečit i obyčejné dveře.

zavora_star

Dveře však nejsou jedinou cestou, kudy mohou zloději vniknout do Vašeho domu.

Až 80 % vloupání se uskuteční přes okna!

Nebezpečí vloupání je samozřejmě největší především v přízemí a v nižších patrech. Nezapomínejte proto ani na zabezpečení oken.

5. Okenní zámky. Na trhu jsou k dostání v různých variantách a pro různé typy oken. Příkladem mohou být okenní zámky WinSafe od společnosti Burg Wächter. Představují vynikající ochranu proti vloupání.

4.0.2

Všechny uvedené produkty můžete zakoupit v KLÍČOVÉM CENTRU H&B Group. Navštivte naše webové stránky www.klicovecentrum.cz nebo některou z našich poboček. Rádi Vám pomůžeme s kompletním zabezpečením Vašeho domova, abyste na dovolenou mohli odjet bez starostí!

 

  g+   sdílet