Nedejte zlodějům šanci! Část 6: Dveře pro bezpečný byt či dům

  g+   sdílet  

Keys to your own home

V minulých částech našeho seriálu jsme si vysvětlili, proč je nutné na vchodové dveře namontovat bezpečnostní vložku a bezpečnostní kování. Na závěr se nyní podíváme na to, co by měly splňovat samotné dveře.

Bezpečnostní dveře u vstupu do bytu či rodinného domu jsou v dnešní době již samozřejmostí. Jejich cena bývá vyšší než u běžných dveří interiérových. Důvodem je jejich odlišná konstrukce a použité materiály. Vstupní dveře totiž musejí zajišťovat především vysokou bezpečnost, tedy v první řadě odolnost před vloupáním. Bývají na ně kladeny i další požadavky, například lepší tepelná a zvuková izolace či požární odolnost.

U dveří je naprosto zásadní, aby dobře doléhaly k zárubním a aby i zárubně byly kvalitní a odborně namontované. Bezpečnost dveří můžete ještě zvýšit nejrůznějšími doplňky, jako jsou přídavné zámky, závory či bezpečnostní řetízky. Důležité je také kvalitní kukátko, které by Vám mělo umožnit vidět celý prostor za dveřmi. Pokud však již máte staré a špatně doléhající dveře, před nákupem jakéhokoliv příslušenství byste měli uvážit pořízení nových dveří.

Seriál Nedejte zlodějům šanci! Vám přináší KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisté na kompletní zabezpečení domácností. Navštivte nás! Rádi Vám poradíme, jak zlepšit zabezpečení Vašich dveří.

  g+   sdílet