Kdo je právě teď u Vás na chatě? Počet vloupání do rekreačních objektů v zimě roste

  g+   sdílet  

Zloděje lákají objekty na opuštěných místech, to je pravda celoročně. Pokud však svou chatu nebo chalupu nenavštívíte několik měsíců, riziko vloupání několikanásobně roste. Přidejte k tomu špatně doléhající dveře, o které se opřete a samy se otevřou, a starý zámek, se kterým si hravě poradí i začínající zloděj, a máte ideální cíl pro vloupání.

Burg Waechter-20

V České republice máme na 400 000 chatařů. O tom, že zabezpečení chat a chalup opravdu podceňujeme, svědčí i statistiky – každoročně je vykradeno kolem 1500 rekreačních objektů.

Účinně zabezpečit objekt na opuštěném místě není snadné, riziko vloupání přesto můžete výrazně snížit. Prvním krokem jsou kvalitní dveře – nejen ty hlavní! – s bezpečnostní zamykací vložkou a bezpečnostním kováním. Vhodné je také pořídit si alespoň zamykací okenní kliky nebo speciální zámky na okna.

IMG_0065

Mechanické zabezpečení doplňte o elektronické. Na okna například můžete přidat alarmy, které zloděje při pokusu o násilné otevření okenního křídla (ale třeba i vstupních nebo balkonových dveří) odradí hlasitou sirénou. A zcela ideální jsou klasické alarmové systémy, které si můžete sestavit na míru. Takový systém může sledovat pohyb na určité ploše, průchod např. dveřmi nebo chodbou, neoprávněné otevření okna nebo dveří nebo třeba pokus o rozbití okna. Při narušení spustí sirénu a zároveň Vás o situaci informuje např. prostřednictvím SMS. Alarmové systémy umožňují vzdálené sledování a správu odkudkoliv prostřednictvím smartphonu, tabletu nebo počítače.

IMG_0068

Chcete poradit se zabezpečením chaty? Hledáte bezpečnostní zamykací vložku, nebo vhodný alarm? Přijďte do KLÍČOVÉHO CENTRA, na zabezpečování objektů se specializujeme už více než 25 let.

 

 

 

 

  g+   sdílet