Kaspersky představí na veletrhu Hannover Messe 2021 svoje první řešení kybernetické imunity pro chytré senzory

  g+   sdílet  

Nové bezpečnostní řešení pro vzdálené odečítání dat z chytrých senzorů založené na operačním systému KasperskyOS představí na veletrhu Hannover Messe 2021 společnost Kaspersky. Jde o zabezpečenou bránu Kaspersky IoT Secure Gateway 100, která propojuje průmyslová zařízení a senzory se službami platformy Industrial IoT (IIoT). Nabízí pokročilou vestavěnou ochranu dat shromažďovaných na zařízeních a jejich bezpečný přenos k digitálním aplikacím.

Aprotech_Kaspersky IoT Secure Gateway_100

Podle studie společnosti Juniper Research se očekává, že celosvětový počet připojení IIoT vzroste do roku 2025 o 107 % a dosáhne 36,8 miliardy. Shromažďování a zpracování dat ze senzorů IIoT na zařízeních umožňuje firmám lepší pochopení provozních procesů, prediktivní údržbu a zvýšení výkonu a efektivity výroby. Hlavním problémem je otázka, jak propojit provozní technologii s firemním digitálním ekosystémem, což zahrnuje výběr relevantních informací z celé skupiny údajů, jejich převod a bezpečné odeslání do zpracovatelské aplikace v IT prostředí.

Vzdálený odečet dat bez rizika útoku

Bezpečnostní brána Kaspersky IoT Secure Gateway 100 umožňuje přímé a chráněné připojení k průmyslovým doménám s čerpadly, CNC stroji, dopravníky a mnoha dalšími drahými fixními výrobními prostředky. Tento první produkt podle koncepce Kaspersky Cyber Immunity využívá kombinaci hardwaru Siemens Simatic IoT2040 a systému KasperskyOS. Díky technologii Kaspersky Security System, mikrokernelu KasperskyOS a architektuře MILS (Multiple Independent Levels of Security) může brána provádět pouze plánované akce, pro které byla navržena. To znamená, že většina kybernetických útoků na bránu s kybernetickou imunitou je neúčinná a nemůže ovlivnit její hlavní funkce. Proto není zapotřebí dodatečná ochrana brány a připojeného zařízení, jako je antivirový program, kontrola zařízení nebo řešení zajišťující pouze jednosměrný přenos dat.

Brána je vhodná pro nasazení v infrastrukturách s různým vybavením od různých výrobců, protože využívá univerzální komunikační protokol OPC UA. Kaspersky IoT Secure Gateway 100 podporuje nativní připojení k Siemens MindSphere – cloudové digitální platformě IIoT služeb. Všechny funkční součásti Kaspersky IoT Secure Gateway 100 navrhla a vyvinula dceřiná společnost Kaspersky – Adaptive Production Technology (APROTECH), která podniká v oblasti IIoT a je oficiálním Silver partnerem platformy MindSphere. Společné řešení umožňuje rychlý přístup k důvěryhodným průmyslovým datům a jejich transformaci na podklady k zvýšení produktivity výroby pomocí výkonných průmyslových aplikací s pokročilou analytikou a umělou inteligencí.

KasperskyOS připravuje nasazení kybernetické imunity v dalších bezpečnostních produktech

„Digitální technologie se rychle mění a nedávno jsme zažili, jak se kybernetická bezpečnost stala jedním z nejnaléhavějších globálních problémů. Náš koncept Cyber Immunity se zabývá budováním různých IT řešení na prověřené interní bezpečnostní základně poskytované naším operačním systémem KasperskyOS. Řešení kybernetické imunity dokážou odolat naprosté většině kybernetických útoků. Jsem velmi hrdý na to, že na veletrhu Hannover Messe 2021 představujeme svůj první produkt s kybernetickou imunitou – bezpečnostní bránu Kaspersky IoT Secure Gateway 100. Je to začátek velmi dlouhé cesty a brzy budou následovat další produkty s kybernetickou imunitou založené na systému KasperskyOS, které přinesou na trh nový standard zabezpečení,“ říká Grigory Sizov, vedoucí obchodní divize KasperskyOS.

„Digitální transformace povede ke vzniku nových průmyslových lídrů s implementovanými ekosystémy IIoT. Pro tuto změnu jsou zapotřebí nejen pokročilé technologie, nové dovednosti a inovativní obchodní modely, ale také vyšší úroveň odolnosti vůči bezpečnostním hrozbám. Jsme proto rádi, že můžeme představit Kaspersky IoT Secure Gateway 100 jako základní součást naší špičkové koncepce a prvního člena vznikající rodiny Cyber Immunity,“ dodává Andrey Suvorov, CEO Adaptive Production Technology (dceřiné společnosti Kaspersky).

Další informace o bezpečnostní bráně Kaspersky IoT Secure Gateway 100 najdete na webových stránkách.

Během veletrhu Hannover Messe 2021 se budou konat také speciální přednášky o koncepci kybernetické imunity a bezpečnostní bráně Kaspersky IoT Secure Gateway 100:

O společnosti Kaspersky

Kaspersky je globální společnost zaměřená na kybernetickou bezpečnost, která vznikla v roce 1997. Odborné znalosti společnosti Kaspersky v oblasti bezpečnostních hrozeb a zabezpečení se neustále transformují do inovativních bezpečnostních řešení a služeb na ochranu firem, kritické infrastruktury, vlád a dalších uživatelů po celém světě. Komplexní portfolio zabezpečení, jejž tato společnost nabízí, zahrnuje špičkovou ochranu koncových bodů a řadu specializovaných bezpečnostních řešení a služeb, jež pomáhají čelit sofistikovaným digitálním hrozbám, jakkoli se neustále proměňují. Technologie společnosti Kaspersky chrání víc než 400 milionů uživatelů a 240 000 firemním klientům přináší ochranu všeho, co je pro ně v digitální oblasti nejcennější. Další informace jsou k dispozici na http://svetvbezpeci.cz/pe_app/clientstat/?url=www.kaspersky.com.

O společnosti Adaptive Production Technology

Adaptive Production Technology (APROTECH) je dceřiná společnost společnosti Kaspersky založená v roce 2018. APROTECH se zabývá navrhováním a vývojem vertikálních řešení IIoT, počínaje komunikační bránou, která zajišťuje bezpečné spojení mezi výrobními zařízeními a otevřeným cloudovým operačním systémem, a konče vizualizací úzkých míst technologických procesů, a nabízí rychlé nasazení služeb pro monitorování a správu kyberneticko-fyzikálních systémů. Další informace jsou k dispozici ZDE.  

 

  g+   sdílet