Systémy generálního klíče zvyšují bezpečnost i pohodlí a šetří peníze

  g+   sdílet  

Běžně je nutné, aby každá osoba měla samostatný klíč od každých dveří, což u větších objektů, jako jsou například podniky, školy či úřady, vede k tomu, že u sebe musí nosit objemný svazek s klíči. To je samozřejmě nejen nepohodlné, ale především nepraktické. Správa klíčového hospodářství je pak velmi složitá a nepřehledná, a už jen samotná výroba takového množství klíčů bývá velmi nákladná. Systémy generálního a hlavního klíče všechny tyto problémy řeší a poskytují mnohem vyšší komfort, přehled, bezpečí a výraznou úsporu nákladů.

UDM

Systémy generálního a hlavního klíče jsou jsou mechanické zamykací systémy vhodné pro budovy všech typů a velikostí. Namísto svazku klíčů každá osoba dostane pouze jediný klíč, se kterým odemkne veškeré dveře, do kterých má mít přístup, ale žádné, do kterých přístup mít nemá. Například tedy v podniku má každý zaměstnanec jeden klíč, se kterým odemkne vstup do budovy i do své kanceláře, ale už ne do kanceláře kolegy. Dalším specifikem těchto systémů jsou pak hlavní klíče (odemykají vždy určenou skupinu dveří) a generální klíč (odemyká všechny dveře v objektu). Hlavní klíče mohou mít například vedoucí úseků, pro přístup do všech místností v daném úseku. Generální klíč mívá standardně ředitel nebo správce a umožňuje zpřístupnění všech prostor objektu například pro opravy. Zajišťuje také okamžitý přístup v případě nenadálé události, např. havárie nebo požáru, a pomáhá tak výrazně minimalizovat škody.

baleni

Systémy generálního a hlavního klíče mohou mít téměř libovolný rozsah, od jednoduchých systémů pro několik málo dveří až po velké systémy s desítkami i stovkami dveří, s různými úrovněmi přístupů pro jednotlivé uživatele. Pro systémy generálního a hlavního klíče je vhodné využívat kvalitní bezpečnostní vložky s certifikací bezpečnostní třídy a optimálně s chráněným profilem klíče, který není na trhu volně dostupný. Tyto požadavky splňuje například vložka CES UDM se 4. bezpečnostní třídou a patentovou ochranou profilu klíče. Je vhodná i pro rozsáhlé zamykací systémy, do kterých je díky různým provedením zamykací vložky možno začlenit nejen všechny běžné i atypické dveře, ale například také šatní skříňky, skříně na dokumenty, zásuvky pracovních stolů, boxy, kontejnery i branky.

schema-sghk-ces

Přemýšlíte, jak bezpečně a pohodlně zamykat, ať už ve Vaší domácnosti nebo firmě? Kontaktujte KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisty na zabezpečení. Rádi Vám nabídneme odbornou konzultaci a připravíme nabídku na míru.

CES je německý výrobce známý po celém světě pro své profesionální a vysoce kvalitní zamykací systémy. Jeho exkluzivním distributorem v ČR je KLÍČOVÉ CENTRUM.

 

 

  g+   sdílet