Visací zámky zabezpečí kufr, skříňku i zahradní domek

  g+   sdílet  

Visací zámky jsou nejvíce univerzálním typem zámku. Díky širokým možnostem použití jsou ideální pro zamčení téměř čehokoliv – i předmětů, nad jejichž ochranou před odcizením se příliš nezamýšlíme. Tuto prevenci je však dobré nepodceňovat. Stačí zvolit vhodný zámek a případně jej zkombinovat s odpovídající petlicí nebo řetězem či lankovým zámkem, a zlodějům tak jednoduše znemožníte odcizení vašeho majetku.

zamek-s-retezem

Asi nejčastěji se visací zámky používají u domů i chat – pro zamčení vrat, branek a dveří, kůlen, přístřešků a zahradních domků, sklepních kójí nebo garáží. Čím větší máte požadavek na bezpečnost, tím masivnější zámek je potřeba zvolit. Větší zámek znamená silnější tělo i třmen a robustnější zamykací mechanismus. Pro vjezdovou bránu, vstupní branku či garáž je ideální zvolit visací zámek s bezpečnostní vložkou stejného profilu klíče, jaký máte ve vstupních dveřích do domu či bytu. Takové zámky pak lze všechny sjednotit tzv. na společný uzávěr a odemykat je stejným klíčem.

Tam, kde dostačuje pouze základní odolnost proti vloupání, není nutné volit přímo bezpečnostní zámek. Všechny visací zámky používané venku by však měly mít nerezavějící provedení, například z nerezové oceli. Jen tak předejdete jejich korozi a i při dlouhodobém působení vlivů počasí budou stále spolehlivě sloužit. Přesto se doporučuje všechny visací zámky, a zvláště ty ve venkovním či prašném prostředí čas od času ošetřit mazadlem na zámky.

zamek-na-zavazadlo

Visací zámky se velmi často používají v kombinaci s bezpečnostními řetězy pro zajištění odstavených kol, motorek a skútrů proti odcizení. Zvažte pořízení visacího zámku typu monoblok s masivním tělem ve tvaru kvádru. Tento typ zámku nabízí nadstandardní bezpečnost, protože díky velmi krátkému třmenu zbývá jen velmi malý prostor pro řezání, stříhání a další pokusy o neoprávněnou manipulaci.

nerezove-visaci-zamky

Oblíbenou kořistí zlodějů však nejsou jen kola a motorky, ale vše, co lze jednoduše sebrat a odnést. Nenechávejte proto předměty volně ležet. S využitím řetězů a lankových zámků, které jsou dostupné i v několikametrových provedeních, lze bezpečně zamknout téměř jakékoliv sportovní náčiní, pracovní nářadí, zahradní nábytek či skupinu zavazadel. Drobnější visací zámky jsou vhodné pro skříňky v šatnách škol či sportovních a wellness center a ty nejmenší zámky dobře poslouží pro uzamčení kufrů při cestování.

 

 

  g+   sdílet