Začátek školního roku bezpečně a bez ztracených klíčů

  g+   sdílet  

Školní rok již začal. Při nákupech vybavení pro školáky a studenty nezapomeňte na důležité drobnosti, jako jsou zámky na skříňky nebo příslušenství na klíče, které sníží riziko ztráty klíčů.

skolaci1

Na školní skříňky jsou ideální visací zámky na číselný kód, u kterých neriskujete, že vaše ratolest ztratí klíč. Často je možné vybrat z mnoha různých barev a samozřejmě také velikostí. Před nákupem je dobré si zjistit maximální možný průměr třmenu visacího zámku, který lze pro danou skříňku použít. Větší zámky mají masivnější třmen a jsou tak bezpečnější. Nejdrobnější visací zámky lze použít na malé skříňky, a nebo také pro zabezpečení batohů a tašek. Zvolit samozřejmě můžete i klasické visací zámky na klíč, u kterých bývají na výběr různé barevné motivy a nebo i možnost popsání nebo vyrytí jména, textu nebo symbolů.

skolaci2

Největší noční můrou pro všechny rodiče jsou ztráty klíčů. Pokud jste svému dítěti již svěřili klíče, zkuste mu pořídit zajímavé přívěšky na klíče, díky kterým budete mít jistotu, že dítě bude mít svazek klíčů častěji na očích a bude na ně dávat větší pozor. Doporučit můžeme hlavně popruhy na klíče, díky kterým je svazek klíčů nápadnější, méně snadno se přehlédne, pokud jej dítě někde odloží, a klíče se díky němu dají bezpečněji přenášet.

Důležité je vést děti k zodpovědnému zacházení s klíči a naučit je, že pokud klíče přesto ztratí, nesmí se to bát ihned nahlásit rodičům. V takovém případě neváhejte s okamžitou výměnou zámku. A nebo, pokud vás trápí opakované ztráty klíčů, které se podepisují na rodinném rozpočtu, uvažte, jestli by pro vás nebylo ekonomičtější pořízení elektronického přístupového systému, u kterého můžete problém ztraceného čipu nebo zapomenutého kódu vyřešit velice jednoduše, levně a během pouhých pár sekund.

Přejeme vám bezpečný start do nového školního roku!

 

  g+   sdílet