Zabezpečte svou chatu na zimu

  g+   sdílet  

Visací zámek na kůlnu

Mimo chatařskou sezónu hrozí největší riziko vyloupení rekreačních objektů. Opuštěné chaty a chalupy lákají zloděje, často se zde totiž nachází množství drahých strojů či nářadí, které jsou velmi oblíbeným cílem. Řada zlodějů však mnohdy nepohrdne ani zásobami potravin či alkoholu. A protože rekreační objekty bývají na odlehlých místech, je pravděpodobnost, že zloděje při vloupání někdo vyruší, velmi malá.

Zámek odolný proti korozi

Důležité je proto nedělat stejnou chybu, kterou bohužel dělá většina majitelů chat, chalup a zahrádek: podceňovat zabezpečení a spokojit se s obyčejnými nedoléhajícími dveřmi a starými zámky. Pokud máte staré dveře, jejich bezpečnost můžete výrazně zvýšit instalací doplňkového zabezpečení – především celoplošných závor, případně přídavných zámků. Ve dveřích nenechávejte stavební a velmi staré zamykací vložky, které zloději zvládnou otevřít do pár minut. Do všech vstupních dveří (nejen těch hlavních!) patří bezpečnostní vložka, tedy vložka s certifikací minimálně pro 3. bezpečnostní třídu. Rovněž je vhodné nainstalovat zámky, alarmy nebo uzamykatelné kliky na okna a dveře balkonů či teras.

Zabezpečení chat

Neméně důležité je však zabezpečit také veškeré nářadí, nástroje, zahradní techniku, sportovní náčiní či zahradní nábytek. Kůlny a přístřešky zamkněte pomocí kvalitních petlic a visacích zámků určených na ven (odolných proti násilnému překonání a s ochranou proti korozi a vlivům počasí). Volně umístěnou techniku a jiné předměty lze také proti odcizení zajistit bezpečnostními řetězy v kombinaci s kotvami.

  g+   sdílet