i-PRO představuje nejmenší a nejlehčí venkovní vícesměrovou + PTZ kameru v oboru

  g+   sdílet  

Společnost i-PRO Co. Ltd., světový lídr v oblasti profesionálních bezpečnostních řešení pro dohled a veřejnou bezpečnost, rozšíří svou řadu vícesenzorových kamer o novou vícesměrovou + PTZ kameru. Kamera WV-X86531-Z2 je nejmenší a nejlehčí vícesměrová + PTZ kamera svého druhu určená pro venkovní použití. Disponuje výkonnými funkcemi edge AI, pokročilým kybernetickým zabezpečením a odolností proti vandalismu pro co nejširší možnosti nasazení.

foto: i-PRO

foto: i-PRO

Pro kvalitní a efektivní pokrytí rozsáhlých oblastí není nic lepšího než kamera s více senzory. Při integraci s výkonnou PTZ kamerou mají provozovatelé bezpečnostních systémů to nejlepší z obou světů. Tradiční kamery s více snímači + PTZ bývají těžké a objemné, což jejich nasazení odsouvá do exteriérů a na vyvýšená místa. Nová kamera WV-X86531-Z2 s venkovním provedením a odolností proti vandalismu má téměř poloviční hmotnost oproti konkurenčním vícesnímkovým PTZ kamerám. S hmotností pouhých 3,8 kg a rozměry 250 x 195 mm se jedná o nejdiskrétnější kameru svého typu, která je v současné době k dispozici. Díky nasazení menší kamery mohou operátoři těžit z nižší výšky montáže a lepších pozorovacích úhlů pro lepší výkon AI.

Věříme, že jsme vytvořili nejmenší a nejlehčí venkovní vandalům odolnou variantu vícesměrové + PTZ kamery na trhu,“ říká Gerald Figols, prezident společnosti i-PRO EMEA. „Společnost i-PRO je lídrem v oboru, pokud jde o kyberneticky zabezpečené kamery edge-AI. Skutečnost, že tato kamera je jedinou vícesměrovou + PTZ na trhu dostupnou s 6 aplikacemi edge AI, z ní dělá nejlepší kameru tohoto typu, jakou jsme kdy viděli.“

Kamera podporuje kromě 2Mpx snímače PTZ až čtyři 5Mpx vícesměrové snímače. Každý multisenzor má ohniskovou vzdálenost 3,2 mm a 97° zorné pole podporující až 360° panoramatické pokrytí. Vestavěná PTZ kamera s automatickým sledováním je vybavena 21násobným optickým zoomem a ohniskovou vzdáleností 4,0 až 84,6 mm. Kamera je kompletně integrovaná, takže není potřeba dvojí montáž a pro nastavení zorného úhlu není nutná kalibrace mezi kamerami s více snímači a kamerou PTZ.

Analýza a automatické sledování s umělou inteligencí

Kamera WV-X86531-Z2 je jedinou vícesměrovou + PTZ kamerou, která je v současné době k dispozici s analýzou založenou na AI na hraně, která podporuje čtyři jedinečné aplikace na vícesnímkové soustavě a dvě jedinečné aplikace na PTZ pro vysoce přesná oznámení a forenzní vyhledávání. Kamera se dodává s předinstalovanou robustní sadou bezplatných analytických aplikací s podporou AI. Rozpoznávání objektů na bázi AI umožňuje bezproblémové předávání z vícesměrových objektivů do PTZ, zatímco automatické sledování pomocí AI zajišťuje, že PTZ neztratí uzamčení objektu. Operátoři mohou také komunikovat s kamerou jednoduchým přetažením rámečku kolem libovolného objektu ve vícesnímkovém obraze, čímž se PTZ kamera automaticky přesune na dané místo a umožní bližší pohled s automatickým sledováním.

Bezpečnostní operátor může například použít zásuvný modul i-PRO Active Guard pro forenzní vyhledávání s výstrahami VMS a odeslat oznámení, když do budovy vstoupí osoba v červené košili a hnědých botách. Vícesměrová + PTZ kamera i-PRO poskytuje nepřetržitý 360° záběr a porovnává každý objekt s kritérii vyhledávání. Jakmile osoba vyhovující hledání spustí alarm, systém může osobu automaticky přiblížit, aby ověřil, že se skutečně jedná o hledanou osobu.

Výkon při slabém osvětlení

Vzhledem k tomu, že barvy jsou pro přesné rozpoznání a sledování objektu velmi důležité, podporují kamery s více senzory minimální osvětlení 0,12 luxů, zatímco PTZ kamera podporuje osvětlení až 0,011 luxů. To umožňuje kameře poskytovat barevný obraz i v prostředí s nejnižším osvětlením. Pro většinu případů použití, jako je například forenzní pátrání, není infračervené osvětlení žádoucí, protože zapnutí infračerveného osvětlení by přepnulo kameru do černobílého režimu. Kamera je navržena tak, aby co nejlépe využívala okolní světlo z jiných zdrojů.

Kyberneticky bezpečná, odolná vůči prostředí a vandalům

Kamera WV-X86531-Z2 obsahuje zabezpečený prvek, který splňuje standard FIPS 140-2 úrovně 3 pro kybernetickou odolnost. Dodává se také s digitálním certifikátem vydaným společností GlobalSign. Kamera má stupně krytí IP66, IP67 a IK10, což umožňuje její montáž do různých vnitřních i venkovních prostor pro naprostou flexibilitu bez obav z poškození vlivem prostředí nebo vandalů.

Snadná instalace a trvanlivost

Zařízení WV-X86531-Z2 vyžaduje pouze jeden kabel LAN (s napájením PoE++) a pouze dvě licence VMS. Její nízká hmotnost a systém montáže s hákovou konstrukcí šetří čas instalátorů, protože umožňuje snadné zavěšení a zacvaknutí těla kamery na místo. Pro větší všestrannost a diskrétní použití v interiéru lze v příslušenství dodat vestavěný stropní držák, který umisťuje značnou část kamery do stropu a snižuje její výšku přibližně o 30 %. Objektivy s více snímači, které jsou nezbytné pro nasazení u nižších stropů, mají možnost nastavení úhlu sklonu, aby vyhovovaly jedinečným požadavkům každé instalace.

Mnoho PTZ kamer využívá systém řemenového pohonu, který se používáním zhoršuje. Řemeny se časem roztáhnou, což vede k menší přesnosti při natáčení na požadovanou oblast ve scéně. i-PRO PTZ kamery spoléhají na převody, které zajišťují konzistentní, opakovatelnou přesnost natáčení a nevyžadují rutinní údržbu.

Model WV-X86531-Z2 je k dispozici v černé nebo bílé barvě a obsahuje čtyři vícesnímače, zatímco model WV-X86530-Z2 obsahuje tři. Všechny vícesměrové modely i-PRO jsou v souladu se zákonem NDAA.

Další informace naleznete na adrese: https://i-pro.com/global/en/surveillance/solutions-application/application-solutions/edge-ai-solutions/ai-scene-change

O společnosti i-PRO EMEA

Společnost i-PRO Co., Ltd., je světovým lídrem v oblasti pokročilých snímacích technologií v oblasti inteligentního dohledu, veřejné bezpečnosti a průmyslového/medicínského zobrazování. Společnost i-PRO byla založena v roce 2019 a navázala na více než 60leté dědictví inovací společnosti Panasonic.

Produkty, software a služby společnosti rozšiřují lidské smysly a zachycují okamžiky pravdy pomocí inovací, které informují a chrání. S cílem přispět k vytvoření bezpečnějšího světa podporuje společnost i-PRO Co, Ltd. práci profesionálů, kteří chrání a zachraňují životy.

  g+   sdílet