Jedním klíčem do domu i do bytu

  g+   sdílet  

Kolik klíčů potřebujete, abyste se dostali domů? Možná musíte odemknout bránu nebo branku, garáž, potom vstupní dveře do domu a nakonec do bytu… Běžně tak potřebujeme dva, tři nebo i čtyři klíče, což už není úplně zanedbatelné a rozhodně není příliš pohodlné hledat u každých dveří ten správný klíč. A pokud k tomu přidáme ostatní klíče (od práce, od chaty, od bytu rodičů…), musíme s sebou tahat poměrně objemný a těžký svazek klíčů.

Klíče od domu

Minimálně pro všechy vstupy doma vám ale postačí pouze jediný klíč. Už od dvou dveří si totiž můžete nechat všechny zamykací vložky sjednotit tzv. na společný uzávěr a odemykat všechny stejným klíčem. Podmínkou je, že u všech vstupních dveřích musí být namontovaná zamykací vložka se stejným profilem klíče. Začlenit do systému můžete nejen vchodové dveře do domu (hlavní vchod i zadní nebo boční vstupy, průchod z garáže) a bytu, ale samozřejmě také vrata, brány a branky, a dokonce i visací zámky u petlice nebo závory. Existují dokonce i speciální zámky na kontejnery na odpadky uzamykané vložkou. Vše, co potřebujete, tak můžete bezpečně uzamknout a pohodlně odemknout jediným klíčem.

Pokud jde o odemykání jedním klíčem, řešení existuje také pro dvojdomky i domy s více bytovými jednotkami. U nich samozřejmě není žádoucí, aby všichni obyvatelé měli přístup do všech bytů. V těchto případech lze využít systém centrální vložky, kdy se do vstupních dveří do domu instaluje tzv. centrální vložka. Každý obyvatel domu dostane jeden klíč, kterým odemkne tuto centrální vložku a zároveň svůj byt, ale ne byt souseda.

Pro veškeré vstupní dveře, tedy místa, kde je potřeba zajistit vysokou bezpečnost, je potřeba používat bezpečnostní zamykací vložky, které zajistí vysokou odolnost proti pokusům o vloupání, a ideálně s bezpečnostní kartou, která zabrání neoprávněnému okopírování vašich klíčů.

Svazek klíčů

 

 

 

  g+   sdílet