10 nejdůležitějších věcí, které si vzít s sebou při cestě na dovolenou

  g+   sdílet  

navigace garmin

Praha 17. července 2013 – Miliony rodin, kamarádů i jednotlivců již vyrazily, či se připravují na letní dovolenou. Mnoho stovek tisíc vozidel se tak během prázdnin ocitne na cestách po Evropě. Jednou z největších potíží, které řidiči mohou čelit, je absence základních věcí, které mohou jejich cestu udělat příjemnější, méně stresující a bezpečnější. Mezi položky, které často zůstanou doma, patří mimo jiné sluneční brýle, nápoje a hudba. Goodyear sestavil seznam 10 věcí, které byste měli mít na dosah, když cestujete na dlouhé vzdálenosti – jednoduše vám zpříjemní cestování.

 1. Sluneční brýle: Ne, vážně, kolikrát už jste se snažili najít vaše sluneční brýle v průběhu jízdy? Brýle patří k nezbytnému komfortu a může se jednat i o bezpečnostní prvek, především v případě že jedete do slunečné destinace. Z toho důvodu byste je měly mít vždy na dosah.

2. Hudba: Mnoho Evropanů překročí alespoň jedny, či dvoje hranice během své cesty. A to také pro většinu z nás znamená, že najít dobrou stanici v rádiu, bez přemíry mluveného slova a s tou správnou hudbou, se rychle může stát noční můrou. Zabalte si CD, MP3 nebo se ujistěte již před odjezdem, že máte zapojen přenosný přehrávač, abyste se vyvarovali nudě a frustraci.

 3. Pití: Vozidla se rychle dokáží změnit na vyschlá místa, a proto voda nebo nealkoholický nápoj dokáží zlepšit koncentraci. Také se vyhnete placení celého jmění, pokud jste nuceni si tyto nápoje kupovat cestou.

 4. Peněženka s hotovostí a platebními kartami: Mějte ji na dosah. Nejen proto, abyste se znovu mohli ujistit, že máte tento nepostradatelný majetek s sebou, ale i proto, abyste se k ní mohli rychle dostat, až bude potřeba něco zaplatit – například mýtné.

 5. Navigace a/nebo mapa: Ujistěte se, že jste si nainstalovali navigaci před jízdou – vyvarujete se tím problémům, až ji budete potřebovat. Pokus o její vybalení během jízdy z „nějakého“ zavazadla, kam jste ji před odjezdem dali, se může poměrně rychle změnit ve stresující záležitost. Pokud používáte mapu, nastudujte si trasu již před odjezdem.

 6. Pytel na odpadky: Je to jedna z nejvíce přehlížených položek, kterou je potřeba mít ve vozidle, pokud cestujete na delší vzdálenosti. Bez pytle na odpadky se vaše vozidlo rychle změní ve velký odpadkový koš.

 7. Lékárnička: V každém vozidle by měla být. Zkontrolujte, zda se lékárnička opravdu nachází tam, kde ji očekáváte – omezí stres ve chvíli, až ji budete potřebovat.

8. Reflexní vesta: Většina evropských zemí vyžaduje, abyste ji měli ve vozidle, a musíte se ji obléci při poruše či nehodě. Ujistěte se, že je umístěna na snadno dostupném místě a není zahrabána pod horami tašek.

9. Fotoaparát: Stává se to nám všem – vidíme něco, co stojí za vyfocení, a zjistíme, že fotoaparát je schován někde v nedostupné tašce.

 10. Náhradní klíče: Nechte si je v kapse! Nebyli byste první, kteří si nechali klíče v autě, když se samo zamklo. Náhradní klíče ve vaší kapse vám dokáží zachránit život.

Goodyear

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 69 000 pracovníků a své výrobky vyrábí v 52 závodech ve 22 zemích světa. V inovačních centrech v Akronu, Ohio a v Colmar-Berg, Lucembursko jsou vyvíjeny nejmodernější výrobky a služby, které stanovují technologické a výkonnostní standardy pro celé odvětví. Inovace společnosti Goodyear, která byla založena v roce 1898, stanovují automobilové standardy již více než 100 let.

Více informací naleznete na adrese www.goodyear-cz.cz

  g+   sdílet