Mlhy… Avalonu?

  g+   sdílet  

bezpecnostni mlha

Dne 30. 7. 2013 jsme zde psali o skvělém vynálezu jménem Foggy. Tento přístroj vytváří netoxickou mlhu, která v případě, že se někdo vloupá do Vašeho obchodu, pachateli velmi ztíží, nebo až znemožní orientaci v prostoru. Vzhledem k Vašemu velkému zájmu o další informace k tomuto bezpečnostnímu zařízení jsme si pro Vás připravili další krátký text, který, jak doufáme, odpoví na většinu Vašich otázek.

Foggy má tu výhodu, že se dá použít jak v kanceláři, serverovně, tak i v prodejnách s cenným zbožím, jako jsou například módní butiky s drahým oblečením, prodejny optiky, zlatnictví, klenotnictví, hodinářství, benzinové pumpy atd. Mlha, kterou generátor mlhy vytvoří, nepoškozuje vybavení ani zboží uvnitř chráněného prostoru a její zdravotní nezávadnost je podložena evropskou normou EN 50131-8, proto lze generátory instalovat i do veřejných budov jako jsou knihovny, galerie, lékárny apod.

Použitelnost tanku s kapalinou na tvorbu mlhy je deklarována na 11-50 aktivací dle doby poplachu a velikosti daného tanku. To znamená, že nemusíte zásobník měnit pokaždé, když Foggy vybaví mlhový efekt. Jeho výměna je zároveň velice jednoduchá, a to i díky faktu, že kapalina není pod tlakem, ale uchovává se ve vakuu, kvůli delší životnosti. Další skvělá věc na Foggy je ta, že přístroj sám sleduje hladinu kapaliny v tanku a při jejím nedostatku Vás včas upozorní.

Generátor mlhy je díky velikému množství drátových vstupů možné integrovat do jakéhokoliv stávajícího zabezpečovacího systému, proto mohou být jeho aktivace podmíněny například detekcí pohybu na určitém PIR detektoru. Obecně je doporučeno používat generátory mlhy zejména v prodejnách se zbožím vyšší kusové ceny, protože právě zde je návratnost generátoru patrná ihned po prvním vykradení dané prodejny atd. Mlha vždy pachatele zastraší a pomáhá mnohonásobně redukovat počet ukradených exponátů.

Foggy také obsahuje rádiový ovladač. Díky němu můžete přístroj zapnout/vypnout, i když jste v obchodu a máte vypnutý alarm. Tato funkce může pomoci zahnat lupiče na útěk například obsluze benzinové pumpy, která se stala v reálném čase obětí přepadení.

Foggy se dodává ve dvou variantách, a to Foggy 50W a Foggy 30W.

Produkt Foggy pro Českou republiku distribuuje firma Micronix.

Typ od naší redakce:

V druhé polovině měsíce září, konkrétně 17. – 21. 9. 2013, se koná 24. Mezinárodní stavení veletrh FOR ARCH v PVA v Letňanech. Výše uvedený výrobek FOGGY můžete vidět u stánku přímo na  veletrhu u stánku společnosti MICRONIX. Zde též získáte ještě více informací. Doporučujeme.

  g+   sdílet