Chytré řešení pro únikové východy

  g+   sdílet  

Školy, obchodní centra, sportovní haly, kina, nemocnice, administrativní budovy, hotely… všechny objekty s velkým pohybem lidí mají povinnost zajistit rychlou a bezproblémovou evakuaci v případě nenadálých událostí. Řešením jsou panikové zámky a kování, které dnes již běžně najdete nainstalované na dveřích na únikových cestách.

school-efast-1

Zámky či kování s panikovou funkcí umožňují okamžité otevření zamčených dveří pouze stisknutím kliky nebo stlačením madla a pro odchod tak není potřeba mít klíč.

Italský výrobce zabezpečení CISA je světově známým dodavatelem panikových zámků a kování. Ten vyvinul motorické panikové kování eFAST, které posouvá rychlost evakuace a komfort pro uživatele na vyšší úroveň. Kování eFAST je vybaveno motorem, který v případě evakuace dveře automaticky otevře, díky čemuž je zaručeno ještě rychlejší opuštění budovy. Otevření je možné spustit ručně, avšak skutečně profesionální řešení poskytuje možnost připojení k novému i existujícímu elektronickému přístupovému systému. Elektronické systémy nepoužívají klíče – k odemykání slouží čipy, čipové karty, zadání kódu nebo otisku prstu – a oproti mechanickým systémům nabízí řadu výhod i pokročilých možností. Propojením elektronického přístupového systému s panikovým kováním eFAST výrazně zlepšíte funkčnost a vytvoříte skutečně „chytrý“ východ.

Kování eFAST je dostupné v řadě provedení a je tak vhodné pro instalaci na jakékoliv dveře. Pro vyšší bezpečnost a ochranu před nákazou je také možné dodat madlo se speciální antibakteriální povrchovou úpravou. Tato verze je často využívaná zejména ve zdravotnických a vzdělávacích zařízeních.

Potřebujete zabezpečit únikové východy? Kontaktujte KLÍČOVÉ CENTRUM, exkluzivního dodavatele certifikovaných produktů CISA pro Českou republiku. Zajistíme obhlídku místa, doporučíme Vám vhodné řešení a zpracujeme nezávaznou kalkulaci. Samozřejmostí je profesionální montáž a servis.

 

  g+   sdílet