Necháváte běžně o dovolené byt bez dozoru? Nedejte šanci zlodějům!

  g+   sdílet  

Jak se budete cítit, když Vám během dovolené vykradou byt? Chránit váš domov během vaší nepřítomnosti není snadné. Co radí specialisté, kteří se ochranou majetku zabývají každý den?

Pokud nemáte zkušenosti s ochranou majetku, můžete hodně věcí podcenit a ulehčit tak zlodějům práci. Pamatujte na to, že narušitelé vašeho majetku vymýšlejí každý den způsoby, jak se dostat do vašeho bytu nebo domu. Proto jsou vždy o několik kroků před vámi a mají neskutečnou výhodu. Pokud si neseženete specialisty na zabezpečení, kteří udělají práci za vás, nemáte moc šancí.

Záleží na každém detailu

Způsobů, jak zabezpečit váš byt před zloději, je hodně. Ne všechno ovšem funguje. Začíná se běžnými věcmi – jako například tím, že nikomu nesdělujete na sociálních sítích, kdy se chystáte na dovolenou. Důležitá je i aktivní ochrana pomocí bezpečnostních dveří a oken. Velkou roli hraje i to, jakou atmosféru vytvoříte kolem vašeho domova. Je dobré například nezabedňovat nápadně dům nebo pověřit známého vybíráním schránky.

Moderní elektronika na vaší straně

Pokud nemáte nikoho na hlídání domu. hodně za vás může udělat i elektronika, kterou dnes využívají tisíce lidí. Odborníci ze společnosti ALARM KFS se ochranou majetku zabývají již několik let a říkají toto: „Elektronické zabezpečovací systémy dokážou zkrátit na minimum čas, po který narušitel může zcizovat nebo poškozovat váš majetek. Zabezpečovací zařízení spustí jednak hlasitý alarm a dále upozorní vybrané osoby o narušení objektu.“

O dovolené se tak můžete dozvědět například i to, že byla přerušena dodávka elektrického proudu nebo že v domě vypukl požár. Mezi moderní zabezpečovací prostředky patří bezpečnostní kamery, zabezpečovací zařízení, která reagují na pohyb, magnetická čidla, která chrání před nežádoucím otevřením dveří a oken v době střežení. Informaci o narušení objektu obdržíte buď přes pevnou linku, GSM síť na váš mobil nebo do bezpečností agentury.

Nebude mi alarm komplikovat život?

V dnešní době všude slyšíte náhodně spuštěné alarmy, které každou chvíli houkají. Detektory, které používá například profesionální firma ALARM KFS jsou schopny rozlišit a vyhodnotit široké spektrum signálů. Jak říká specialista firmy ALARM KFS:“ Dnešní detektory například na rozbití skla sledují akustické signály, které porovnávají se znaky charakteristickými pro tříštění skla. K vyhlášení poplachu dojde pouze při splnění konkrétních parametrů, což výrazně snižuje riziko vzniku falešných poplachů.“

Kvalitní zabezpečení majetku se vyplatí. To ví dnes již i Petr Marek z Kladna, kterému se zloději několikrát vloupali do domu během dovolené přes zimní zahradu. Zavolal specialisty z firmy KFS Alarm, kteří navrhli řešení cenově levnější, než byl doposud odcizený majetek. Od té doby má na dovolené klid. Škoda jen, že na zabezpečení domu nemyslel již dříve.

Nepodceňujte zloděje a pokud si nevíte rady, zavolejte specialisty na zabezpečení firmu KFS ALARM, kde vám rádi a zdarma poradí.

  g+   sdílet