Ochrana brzdovým asistentem

  g+   sdílet  

S technologickým vývojem vstupují do našeho života další a další technologie. jednou z takových technologií s ambicí zachraňovat životy jsou také systémy automatického brzdění, které mají napomoci zlepšení bezpečnosti provozu.

Bezpečné Volvo

Jedním z průkopníků této technologie je, nikoli překvapivě, společnost Volvo. Její technologie také byla sdružením ADAC vyhodnocena jako nejlepší.

Chybička se občas vloudí

Možná jste již toto video měli možnost spatřit, přesto si zaslouží malé připomenutí.Pochází z jedné z prvních prezentací aktivního brzdového asistenta od Volva. A moc se to nepovedlo, protože automobil puštěný na zadní část nákladního vozu nezastavil jak měl. Zdůvodnění se různila od chybného vyhodnocení díky vysoké překážce až ke kurioznímu, ale nakonec asi pravdivému, opomenutí brzdového asistenta před testem zapnout. Jinou možností pak je záměr marketingového oddělení, protože díky tomuto videu se o brzdových asistentech ve volvech dozvědělo podstatně víc lidí než v případě pokusu podařeného. Takže slíbené video:

 Další se přidávají

S přibývajícím časem se podobné systému objevují u čím dál více výrobců a pomalu se nejspíš stanou téměř běžnou výbavou většiny automobilů. Snad to bezpečnosti provozu opravdu pomůže a nebude to jen další hračka, díky které se na řízení budeme soustředit ještě méně než dosud.

  g+   sdílet