Rok od ukončení Megauploadu. Vzniklo nejbezpečnější úložiště dat?

  g+   sdílet  

Bezpečnost osobních a potažmo i firemních dat musí být chráněna zcela nekompromisně a data je třeba chránit před všemi nenechavci z řad konkurence, státu a nejrůznějších dalších slídivých živlů. Jakou službu ale pro takové účely vybrat a kam svá data ukládat? Právě nyní se pomalu vynořuje jedna ze zajímavých alternativ. Pocházející ze stáje známého internetového démona Kima Dotcoma. Osoby, proti které je vedeno hned několik soudních sporů iniciovaných nahrávacími studii a dalšími podobnými zájmovými skupinami.

Nová služba nazvaná jen MEGA je dostupná na adrese mega.co.nz a stojí přinejmenším za vyzkoušení. Za vcelku přiměřené poplatky nabízí možnost ukládání velkých objemů dat. A to způsobem, který je současnou technologií nedešifrovatelný. A ke kterému nemá přístup ani provozovatel samotného serveru. Což je pro bezpečnost dat samozřejmě velmi podstatné. Pokud ji totiž nemá provozovatel, neměl by ji získat ani útočník šťourající se v datech a to ani v případě zabavení samotných serverů.

Jak se celá služba osvědčí samozřejmě ukáže až čas. zatím je tak jasné jen to, že během první hodiny po spuštění se na serveru zaregistrovalo 100 000 uživatelů a během další hodiny jich bylo už čtvrt milionu. Zájem o bezpečnost tedy opravdu v současném světě je.

  g+   sdílet