Pásy pro maminky zajistí jejich bezpečí v autě

  g+   sdílet  

Babypoint_Tehotensky_pas_BeSafe_Pregnant_obr_05

V těhotenství čelí většina nastávajících maminek celé řadě pochybností. Jednou z často kladených otázek mezi těhotnými je bezpochyby problematika bezpečného cestování v automobilu.

Odborníci zabývající se problematikou používání bezpečnostních pásů u těhotných žen jednoznačně zdůrazňují, že správné připoutání a vedení pásu pod rostoucím bříškem je pro zajištění ochrany zdraví nastávající maminky i samotného plodu nezbytně důležité. Ideálním pomocníkem pro bezpečné a především také pohodlné připoutání těhotných žen bezpečnostními pásy v automobilu je těhotenský pás BeSafe Pregnant. Pás totiž vede spodní automobilový bezpečnostní pás pod břichem těhotné maminky, takže chrání nenarozené dítě již v prvních fázích těhotenství a nastávající matce přináší klid a pohodlí při jízdě autem, ať už jako řidičce, nebo spolujezdkyni.

K velmi snadné instalaci pásu BeSafe Pregnant stačí položit ho na sedačku automobilu a pomocí pásku s přezkou ho připevnit kolem opěradla. Následně se nastávající maminka na sedačku s pásem BeSafe Pregnant posadí a připoutá klasickým způsobem tříbodovými bezpečnostními pásy. K bezpečné jízdě nyní chybí už jen to jediné, ale zato nejdůležitější. Stáhnout dolní automobilový bezpečnostní pás pod bříško, zacvaknout ho do úchytu pásu BeSafe Pregnant a zkontrolovat polohu ramenního automobilového bezpečnostního pásu. „Upnutí automobilových pásů musí být pohodlné, ani těsné, ani příliš volné,“ doplňuje MUDr. Jiří Kepák, CSc. Pás BeSafe Pregnant byl testován dle požadavků evropské směrnice ECE R16, která řeší problematiku bezpečnostních pásů a zádržných systémů v dopravních prostředcích. Praktické instruktážní video znázorňující instalaci pásu BeSafe Pregnant naleznete na www.autosedacky-besafe.cz. Těhotenský pás BeSafe Pregnant pořídíte ve více než 300 smluvních prodejnách společnosti Babypoint za doporučovanou maloobchodní cenu kolem 1090,- Kč. Přehled smluvních prodejců včetně dalších informací o produktech společnosti naleznete na www.autosedacky-besafe.cz.

Používání bezpečnostních pásů dle MUDr. Jiřího Kepáka CSc. z brněnské Úrazové nemocnice

„Současný životní styl přináší nárůst počtu těhotných spolujezdkyň a řidiček, což vede rovněž k nárůstu počtu dopravních zranění v těhotenství. Příčinou až 70 % všech těžkých úrazů v těhotenství jsou právě dopravní nehody. A nejzávažnější příčinou dopravních úrazů je nepřipoutání se ve vozidle. Těhotné nezajištěné automobilovými bezpečnostními pásy jsou při havárii vystaveny riziku smrti plodu 2,8krát více než připoutané ženy. Zdánlivě malý náraz, již při rychlosti vyšší než 30 km/hod., může způsobit odloučení placenty s fatálními důsledky pro matku i plod. Automobilové bezpečnostní pásy samozřejmě nemohou garantovat úplnou ochranu před zraněním, ale mohou toto riziko významně redukovat. Připoutaná žena má 3krát vyšší šanci, že při autonehodě přežije ona i její plod. Nesprávné připoutání však může být příčinou tzv. seat belt syndromu. Chybné umístění pásu přes nejvíce vyčnívající část těhotné dělohy zřetelně zvyšuje přenos tlaku na její povrch a může vést k poranění dělohy a plodu. Jsou-li však pásy umístěny správným způsobem, tedy co nejníže pod dělohou, k čemuž ideálně slouží právě pás BeSafe Pregnant, k mimořádnému přenosu tlaku na dělohu nedochází a riziko poranění plodu je eliminováno.“

MUDr. Jiří Kepák, CSc. zdůrazňuje, že těhotné ženy v ČR nejsou dostatečně informovány jednak o významu připoutání se automobilovými bezpečnostními pásy ve všech fázích těhotenství a dále pak o způsobu správného připoutání. Proto v roce 2003 vznikl v Úrazové nemocnici v Brně projekt „Chraňte sebe a své dítě, vždy se připoutejte“, jehož cílem je zvýšit informovanost těhotných žen o důležitosti správného připoutání v automobilech, a to především prostřednictvím instruktivních obrázků umístěných do Průkazů pro těhotné.

Zdroj: Cestování v bezpečí

  g+   sdílet