Nechlubte se, kam jedete na dovolenou, lákáte zloděje

  g+   sdílet  

Zloděje během období dovolených lákají špatně zabezpečené domy a byty, jejichž obyvatelé jsou zjevně na delší dobu mimo domov. Proto na svůj odjezd zbytečně neupozorňujte – ani ve svém okolí, ani na sociálních sítích.

BW_Einbrecher

Snažte se také, aby na první pohled nebylo poznat, že nejste doma. Zloděje často upozorní drobnosti jako přeplněná poštovní schránka nebo zatažené žaluzie. V okolí domu nenechávejte ležet žádné nářadí nebo nástroje – ty lze samozřejmě nejen snadno ukrást, ale zloději také mohou pomoci s vloupáním. Při odjezdu se ujistěte, že jste zavřeli všechna okna a zamkli dveře. Zapomeňte na schovávání klíče pod rohožku nebo květináč u vchodu. Každý zloděj se nejdříve podívá právě tam. Pokud potřebujete na místě nechat nouzový klíč, pořiďte si na něj raději speciální uzamykatelnou schránku. Jedná se o malý nenápadný box odemykaný číselným kódem, který lze namontovat na stěnu.

Key_Safe_10_SB_379905-03

Zvláště když budete mimo domov delší dobu, snažte se v domě (bytě) nenechávat volně ležet drahé šperky, hodinky, důležité dokumenty ani hotovost. Na cennosti větší hodnoty je jistější pořídit si třeba i jen menší domácí trezor. Ty lze dnes již koupit i velmi levně (v porovnání s hodnotou předmětů, které v nich chcete uložit), pouze od prodejce vždy požadujte certifikát odolnosti proti vloupání a nezapomeňte trezor dobře připevnit k nábytku nebo stěně, aby si jej zloděj neodnesl i s obsahem.

Bezpečnou dovolenou Vám přejí specialisté na zabezpečení z KLÍČOVÉHO CENTRA!

 

 

 

  g+   sdílet