Chatařská sezóna končí. Jak správně zabezpečit rekreační objekty proti vloupání?

  g+   sdílet  

Česká republika je zemí chatařů – nejrůznějších chat, chalup a dalších rekreačních objektů jsou u nás statisíce. A každoročně je velké procento z nich vykradeno, nejčastěji právě mimo sezónu. Opuštěné chaty a chalupy jsou pro zloděje ideální. Cíl si mohou v klidu vytipovat, staré dveře a zámky snadno překonají a lup si pak nerušeně odnesou. Majitel přitom škodu nezřídka zjistí až po několika měsících. Pojďte se s námi podívat na to, jak svou chatu před nezvanými hosty ochránit.

chata

V první řadě se zaměřte na mechanické zabezpečení. Základem jsou kvalitní bezpečnostní dveře vybavené bezpečnostní zamykací vložkou a bezpečnostním kováním. Nezapomeňte při tom ani na ostatní vstupy, zloději totiž vždy nechodí hlavním vchodem a boční nebo zadní vstupy bývají nejzranitelnější. V neposlední řadě zabezpečte okna. Obyčejné zavřené okno dokáže i méně zdatný zloděj během chvilky otevřít a dostat se dovnitř tudy. Pokud nechcete investovat do speciálních okenních zámků, vyzkoušejte uzamykatelné okenní kliky. Ideálním doplňkem k mechanickému zabezpečení jsou alarmy, které hlasitou sirénou zloděje obvykle odradí a zároveň Vás mohou o narušiteli informovat. Dnes již můžete za rozumnou cenu pořídit jednoduchý ale spolehlivý alarmový systém na míru.

kulna

Neusnadňujte zlodějům vloupání tím, že v blízkosti chaty necháte volně ležet nářadí, nástroje, či žebříky. Veškeré podobné předměty ukliďte a zamkněte. Na zabezpečení kůlen, přístřešků s nářadím i branek jsou ideální masivní petlice kombinované s odolnými visacími zámky určenými pro použití venku a odolnými proti reznutí.

Potřebujete poradit se zabezpečením Vaší chaty nebo chalupy? Navštivte prodejnu KLÍČOVÉHO CENTRA, rádi Vám pomůžeme vybrat optimální řešení. Nebo navštivte e-shop www.klicovecentrum.cz a nakupujte zabezpečení z pohodlí svého domova!

 

 

  g+   sdílet