Leptání skel nefunguje jako zabezpečení vozidla

  g+   sdílet  

leptani skla cebia

Společnost Cebia upozorňuje na možnost poměrně snadného odstranění vyleptaných kódů na automobilových sklech. Tato technologie tedy nefunguje jako trvalé zabezpečení vozidla, které by zloději zásadním způsobem komplikovalo prodej odcizeného vozidla.

Opravdu neodstranitelný je pouze vypískovaný kód, který zasahuje hlouběji do autoskla a je tudíž neodstranitelný –  při jeho odstraňování sklo praskne.

Značení automobilových skel je jednoduché, cenově dostupné a patří mezi nejefektivnější formy zabezpečení na trhu. Používají se dva způsoby: leptání a pískování kódu na sklo.

„Pískování kódu na autoskla má zásadně vyšší zabezpečovací efekt než leptání, které lze snadno beze zbytku odstranit. Ochranné značení leptáním je určitě lepší než nic a zloděj si pravděpodobně vybere auto, které nemá žádné značení skel. Skutečně profesionálním zabezpečením vozidla je však jen neodstranitelný vypískovaný kód,“ vysvětluje Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

Cebia 

- poskytuje pod značkou OCIS značení oběma způsoby, tedy pískováním VIN nebo unikátního kódu, ale i leptáním VIN. Výhodou leptání je, že si ho člověk může provést doma sám. Pískování musí být provedeno v servisu vyškolenými pracovníky. Proběhne ale na počkání a v případě pískování unikátního kódu stačí jedna návštěva servisu.

„Jednoznačně nejlepším způsobem bezpečnostního značení skel je pískování 7místného unikátního kódu, který byl vyvinut ve spolupráci s Policií. Ochranný efekt značení touto formou je stejný jako způsob s použitím VIN. Pískování unikátního kódu je však pro zákazníka rychlejší a jednodušší, protože pískování VIN vyžaduje nejdříve výrobu šablon s VIN kódem,“ říká Martin Pajer.

Základní údaje značení skel, jehož cílem  je vybavit vozidlo neodstranitelným kódem na sklech a odradit zloděje od krádeže:

30 x snižuje riziko krádeže (průzkum realizovaný ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR)

U označených vozů je o 96 % nižší počet krádeží, než je celorepublikový průměr

Navíc u některých pojišťoven slevy na pojistném až 10 %

Cebia provádí registraci vozidla v mezinárodním informačním Systému OCIS a poskytuje 24hodinový pokrádežový dispečink HelpDesk OCIS

Zdroj: Periskop

  g+   sdílet