10. února bude Den bezpečného interentu

  g+   sdílet  

494738777

V roce 2015 se bude Den bezpečnějšího internetu konat 10. února 2015 a již tradičně se k jeho aktivitám přidává i Národní centrum bezpečnějšího internetu.

Tak jako každý rok i v roce 2015 bude Den bezpečnějšího internetu provázet motto, které více napovídá o jeho hlavním zaměření a tématu. Tím aktuálním je:

„VYTVOŘME SPOLEČNĚ LEPŠÍ INTERNET“

Poďte do toho s námi a připojte se také k vytvoření lepšího internetu. A jak na to? Dbejte více na ochranu osobních údajů a svého soukromí vůbec, nedávejte příleřitost kyberškůdcům k realizaci a úspěchu jejich aktivit, dbejte v prostředí internetu a online vůbec na dodržování základních pravidel netikety, nepodporujte kyberšikanu a podobné škodlivé projevy v online prostředí. Internet se tak stane hned pozitivnějším místem pro všechny jeho uživatele.

147271857

Pokud se chcete připojit k aktivitám Dne bezpečnějšího internetu, uspořádejte jakoukoliv aktivitu propagačního a informativního charakteru a dejte nám o ní vědět. Národní centrum bezpečnějšího internetu bude ku příležitosti Dne bezpečnějšího internetu 2015 organizovat soutež, které se můžete zúčastnit i vy a vaše organizace.

Těšíme se na vaše podněty a informace o podpoře Dne bezpečnějšího internetu a pojďte spolu s námi vytvořit lepší internet pro všechny jeho uživatele. :)

Národní centrum bezpečnějšího internetu a realizační tým projektu Safer Internet CZ

internet

Jakým způsobem se můžete ke Dni bezpečnějšího internetu připojit i vy nebo vaše organizace?

Pokud pracujete v nějaké ze vzdělávacích nebo výchovných institucí, samostatně se věnujete práci s mládeží nebo se jinou formou zajímáte o problematiku práce s mládeží, můžete se zúčastnit naší soutěže anebo se zapojit do propagace aktivit Dne bezpečnějšího internetu 2015.

Soutež NCBI ke Dni bezpečnějšího internetu 2015  

Národní centrum bezpečnějšího internetu organizuje ke Dni bezpečnějšího internetu 2015 soutěž! Do soutěže se mohou zapojit všichni ti, kdo usořádají jakoukoliv osvětovou, vzdělávací, informativní nebo školící aktivitu na téma „Vytvořme společně lepší internet“ podle podmínek soutěže.

Připojte se k naší soutěži!

Vyhrajte notebook, tablet, mobil nebo některou z dalších hodnotných cen.

Národní centrum bezpečnějšího internetu pořádá k tématu Dne bezpečnějšího internetu 2015 „Vytvořme společně lepší internet“ soutěž, ve které můžete vyhrát některou z hodnotných cen. Stačí se připojit k aktivitám Dne některou ze svých akcí, dát nám o ní vědět a umístit informaci o jejím konání na své webové stránky, a to včetně loga SID 2015. Automaticky tak budete zařazeni do slosování a při troše štěstí může být jedna z hodnotných cen právě vaše.

460765593

Jak se můžete soutěže zúčastnit ?

Snadno. Uspořádejte v rámci tématu Dne bezpečnějšího internetu 2015 „Vytvořme společně lepší internet“ jakoukoliv osvětovou nebo informační aktivitu, např. seminář, besedu, školení apod., zveřejněte pozvánku na webu (popis akce, místo, hodina, pro koho je určena) a informaci spolu s odkazem nám zašlete na adresu info@saferinternet.cz.

Spolu s informací o plánované (nebo už realizované) akci umístěte na webové stránky své organizace logo Dne bezpečnějšího internetu 2015 s aktivním hyperlinkem na webové stránky www.saferinternetday.cz.

Pokud nám takovou informaci pošlete v termínu do 31. 03. 2015, bude vaše organizace zahrnuta do slosování o notebook a další hodnotné ceny. Podobně jako v předchozích ročnících naší soutěže budeme informace o všech akcích umísťovat do přehledné interaktivní mapy.

466063711

Vítáme každou iniciativu, která s podporou „Společné tvorby lepšího internetu“ souvisí. A nemusí to být žádná „oficiální a formální“ přednáška či seminář. Smyslem iniciativy je, aby se lidé – uživatelé internetu, rodiče, učitelé, mladí a děti – zamysleli nad tím, jak internet používají, zda se při tom nevystavují zbytečným rizikům a co udělat pro to, aby se internet stal lepším místem pro všechny jeho uživatele. Stačí, aby se lidé setkali a vyměnili si své názory a zkušenosti, aniž by je při tom musel někdo formálně poučovat. Aby si uvědomili, že mnohdy svým konáním v prostředí internetu zcela nevědomky vytvářejí rizika, jejichž dopad se může v mnoha případech zcela zbytečně obrátit proti jim samotným. Typickým případem může být komunikace s neznámými lidmi v prostředí online, zbytečné zveřejňování osobních údajů, např. data narození, adresy, čísla mobilu apod. na sociálních sítích, nebo porušování autorského zákona při užívání online obsahu.

Veškeré informace o soutěži a aktivitách, pořádaných v rámci Dne bezpečnějšího internetu 2015, budeme průběžně zveřejňovat na stránkách www.saferinternetday.cz. Kromě interaktivní mapy zde bude doplňován i seznam aktivit, které se v rámci Dne bezpečnějšího internetu 2015 a jeho tématu „Tvořme společně lepší internet“ konají.

Pojďte do toho s námi a pojďme „Tvořit společně lepší internet“. Online prostor se tak může stát mnohem lepším místem pro všechny z nás.

Více informací o akci získáte ZDE

Zdroj: saferinterenet.cz

  g+   sdílet