Aplikace pro bezpečnou mobilní komunikaci PhoneX se ze 750 společností probojovala do TOP 30 projektů v prestižním programu Cisco

  g+   sdílet  

1

Startup PhoneX z inkubátoru Jihomoravského inovačního centra (JIC) se umístil v TOP 30 projektech, které vybírá společnost Cisco pro svůj prestižní mezinárodní program „Entrepreneurs in Residence“ (Cisco EIR). Brněnská firma nabízející aplikaci pro šifrované mobilní volání, posílání zpráv a souborů uspěla v konkurenci více než 750 týmů z celé Evropy. PhoneX je zároveň první firmou z „portfólia“ JIC, která se do TOP 30 Cisco EIR dostala. Pět vítězných projektů, které Cisco do programu přijme, oznámí na technologickém festivalu Pioneers ve Vídni 28. a 29. května.

„Dostat se z několika set projektů do TOP 30, které vybrala globální společnost jako Cisco, to je pro nás mimořádný úspěch. Věřím, že je to začátek mezinárodní spolupráce nejen s touto společností, ale i dalšími partnery po celém světě,“ uvedl Petr Beneš, zakladatel PhoneX.

„PhoneX je historicky první startup z JIC, který byl nominován do TOP 30 tohoto prestižního programu,“ dodává Lucie Kanioková, manažerka marketingu z JIC.

A protože má PhoneX ze skvělého umístění velkou radost, rozhodl se symbolicky uspořádat slevovou akci -30 % na svůj produkt po dobu 30 dní.

Skvělý nápad je jen začátek

PhoneX jako začínající firma ovšem ví, že pouze dobrá myšlenka k úspěchu nestačí. „Je nezbytné, abychom pracovali konstantně, neustále rozvíjeli a vylepšovali nejen produkt samotný, ale hlavně PhoneX jako společnost a tým odborníků. Stále vymýšlíme nové možnosti, vyhledáváme nové příležitosti, oslovujeme investory i potenciální partnery,“ přiblížil Beneš.

Jeho společnost proto například využívá rozvojové služby v rámci programu JIC Master, spolupracovat začala také se sítí Mobil Pohotovost. Jedná se o významného hráče na poli prodeje nových a repasovaných mobilních zařízení, který PhoneXu poskytne možnost přiblížit se běžným uživatelům mobilních telefonů.

PhoneX se také chystá na vstup do Network Security Monitoring Cluster, což je kooperační odvětvové uskupení zaměřené na oblast bezpečnosti počítačových sítí a bezpečnosti v ICT. Členství v NSM Cluster firmě přinese cenné kontakty na další partnerské společnosti, možnost účasti na společných projektech a mezinárodních akcích a v neposlední řadě také přístup k odborným informacím z oblasti bezpečnosti ICT.

Kromě toho Beneš a jeho tým jednají s mobilními operátory, prestižními advokátními společnostmi, auditorskou „velkou čtyřkou“ (Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Deloitte, KPMG) a připravují spolupráci s resellery, kteří se zaměřují na implementaci IT a security řešení pro B2B segment. Rád by také otevřel možnosti s výrobci luxusních vozů jako je například Porsche nebo Mercedes Benz.

Ambice PhoneXu ovšem nezůstávají pouze na domácím trhu; firma chce proniknout také za hranice, a to především do střední a západní Evropy i Asie. Proto se PhoneX pravidelně prezentuje na významných mezinárodních akcích – již navštívil Londýn, Rotterdam, Lucemburk a zanedlouho vyrazí do Berlína či Šanghaje jako součást české vládní delegace.

PhoneX je zaštítěn Advisory Boardem složeným z předních odborníků a významných osobností oblasti kryptologie, IT a výzkumu. Za značkou pak stojí tým specialistů z firem zvučných jmen, jako je Red Hat, NetSuite, Blackboard, ŠKODA AUTO či Fakulta Informatiky MU.

——————————

Cisco Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR)

Šestiměsíční program se zaměřuje na projekty z oblastí Internet of Things, enterprise security, cloud computing, Big Data, Smart Cities a další zájmové oblasti společnosti Cisco. Vybrané firmy absolvují řadu akcí za podpory mentorů a seniorních zaměstnanců korporace, mohou navázat spolupráci v rámci globální sítě Cisco a mají být napojeny i na potenciálními investory a další mezinárodní partnery.

https://eir.cisco.com

PhoneX Security

Brněnský startup je tvůrcem mobilní aplikace, která umožní uživatelům bezpečně komunikovat bez rizika odposlechů a úniku dat. Aplikace umí zašifrovat zprávy, soubory i hlasové hovory. PhoneX cílí především na firemní sektor, kde únik citlivých informací často znamená vysoké finanční ztráty.

www.phone-x.net

JIC (Jihomoravské inovační centrum)

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Nabízí služby začínajícím podnikatelům, rychle rostoucím startupům i zavedeným technologickým firmám. Za 11 let existence podpořil více než 200 inovativních společností, inicioval spolupráci vědců a podniků v hodnotě přes 32 milionů korun a v akcelerátoru nastartoval vznik firem, do kterých bylo investováno přes 119 milionů korun. Tím vším přispívá JIC k tvorbě kvalifikovaných míst a posiluje konkurenceschopnost jižní Moravy.

www.jic.cz

 

  g+   sdílet