KONFERENCE „BEZPEČNÁ ŠKOLA“

  g+   sdílet  

bezpečná škola foto

7. ročník mezinárodního veletrhu nejnovějších trendů v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb Prague Fire & Security Days 2015 má své hlavní téma, kterému se budou věnovat mnohé expozice vystavovatelů i odborná konference.

Konference „BEZPEČNÁ ŠKOLA“

Koná se pod záštitou:

Ing. Tomáše Zatloukala, ústředního školního inspektora (ČŠI)

Odborný doprovodný program – celodenní konference k hlavnímu tématu 7. ročníku bezpečnostního veletrhu PRAGUE FIRE & SECURITY DAYS 2015.

Termín:

15. – 19. 9. 2015 (předpoklad – 15. 9., cca 10:00 – 15:30/16:00)

Počet účastníků: 100 – 130 os.

Místo:

PVA EXPO PRAHA v Letňanech, Konferenční sál

Určeno pro:

(přednášející)

Zástupci MV ČR, Policie ČR, AGA, MŠMT, ČŠI, poskytovatelé jednotlivých bezpečnostních technologií, služeb… – kontrola vstupů, kamerové systémy, ochrana areálů, PCO, varovná hlášení, protipožární ochrana, signalizace, perimetry, čtení registračních značek automobilů,…apod., poskytovatelé komplexních řešení a systémových integrací.

Cílové skupiny:

(hosté, posluchači)

Odborná veřejnost z řad státní správy, samospráv, MŠMT, ČŠI, zřizovatelů škol, školských zařízení – ředitelé škol, s důrazem na SŠ, VŠ a univerzity (osloveni budou i zástupci ZŠ), dále bezpečnostní složky státu – MV ČR, Policie ČR, městské policie…

Struktura – přednášky, přednášející 

  • Asociace, sdružení, partneři akce – metodika, pokyny, doporučení
  • Zástupci bezpečnostních složek státu
  • Akademická sféra
  • Zástupci MŠMT, ČŠI,…
  • Ukázky konkrétních projektů a řešení „šitých na míru“ školským zařízením
  • Bezpečnostní standard
  • Případové studie
  • Komplexní řešení bezpečnosti budov
  • Praxe, současný stav (pozit. / negat.)

Cílem projektu je seznámit ředitele škol a především jejich zřizovatele s bezpečnostním standardem, zásadami, ale i technickými možnostmi při komplexním zabezpečení školských zařízení s ohledem na maximální možnou ochranu žáků, pedagogů i návštěvníků škol nejen před útoky tzv. šílených střelců, ale i před nebezpečím požáru, před vandalismem, minimalizace neoprávněných vstupů, nebo krádeží. Vystavovatelé předloží v rámci svých expozic, ale i odborných přednášek, již realizované referenční a případové studie, návrhy řešení…

„Součástí“ Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA budou i expozice firem (na ploše veletrhu FSDays) s jejich prezentacemi bezpečnostních technologií, realizovaných projektů,…apod.

Zdroj: FS DAYS

  g+   sdílet