Neziskovky najdou podporu na písku

  g+   sdílet  

Beach-Volleyball_charita

BeachHelp Cup se uskuteční v sobotu 5. září 2015 ve sportovním areálu Beach Braník, Za Mlýnem 10, Praha 4. Ojedinělý princip turnaje propojuje hráče plážového volejbalu a neziskové organizace poskytující sociální služby. Každý tým (dvojice) si při přihlášení do turnaje vybere jednu z organizací, které se do turnaje zaregistrovaly, a tu bude po celý turnaj reprezentovat. Dle jejich umístění dostane daná organizace procentuální podíl z charitativního výtěžku turnaje. Internetové stránky turnaje www.beachhelpcup.cz

Přípravy charitativního turnaje BeachHelp Cup v plážovém volejbale smíšených dvojic na podporu poskytovatelů sociálních služeb jsou v plném proudu. „Do turnaje se registrovalo 48 organizací poskytujících sociální služby v Praze a okolí“ říká manažerka turnaje Eliška Raupachová a dodává: „Od 1. června 2015 bylo zahájeno přihlašování týmů, které si vybírají, za kterou z nich budou na turnaji hrát“. Turnaje se zúčastní také Linka Ztracené dítě 116 000, která se zabývá problematikou pohřešovaných, ztracených a jinak ohrožených dětí (útěky, únosy, zneužívání, násilí, šikana a konflikty), včetně prevence. Linka je určená pro děti, rodiče, příbuzné, pedagogy a veřejnost, funguje nonstop a zdarma po celé ČR. Více na www.linkaztracenedite.cz

„Mám mezi volejbalisty hodně přátel, kteří rádi pomohou“ uvádí ředitel turnaje a současně pořádající organizace Hornomlýnská, o.p.s. Roman Mucha a dodává: “Mnoho charitativních akcí se koná na podporu konkrétních potřebných nebo je pořádají Nadace a Nadační fondy. My chceme podpořit ty, kteří přímo poskytují sociální služby“.

Nabídka organizací pro hráče je opravdu pestrá. Najdou se zde takové, které pečují o děti s postižením, seniory, matky v tísni, ale třeba také organizace poskytující služby neslyšícím a nevidomým. Mezi nejznámější patří Drop In, Centrum Paraple, o.p.s., Tyfloservis, o.p.s., VIDA, o.s., a mnoho dalších. Součástí turnaje bude také bohatý doprovodný program, jehož cílem je rozšíření sportovního rozměru turnaje také o ten společenský a zábavný. „Organizace slibují, že své reprezentanty přijdou osobně povzbudit. Mezi návštěvníky se tak mohou objevit nejen rodiny hráčů, ale také pracovníci v sociálních službách a jejich klienti“ doplňuje manažerka turnaje a těší se na všechny, kteří si přijdou sportovně zábavnou sobotu užít.

Akce je pořádána pod záštitou prezidenta Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Podpořte svou účastí celý projekt. Děkujeme, redakce Svět v bezpečí.

  g+   sdílet